joi, 26 ianuarie 2012

Ce am mai gătit...

Săptămâna trecută am făcut ciorbă de văcuţă şi tocăniţă de cartofi. au ieşit foarte bune, dra nu am făcut poze. Săptămâna asta mi-a fost pofte de supă de pui. dintr-un pachet de piept de pui (da, da, mama mă ceartă că fac supă din piept, spunând că e fad, dar mie aşa-mi place) am făcut şi supă şi mazăre.

cu supa e uşor, ştie oricine: ceapă, morcov, albitură, pui şi nişte fideluţă. fierbeţi puiul, spumaţi bine, puneţi zarzavaturile, le fierbeţi până le puteţi înţepa cu furculiţa, le scoateţi, adăugaţi fideluţa, după ce fierbe vreo 5 minute puneţi sare şi vegeta şi... cam gata. la final, după ce închideţi focul, puneţi pătrunjel tocat. o să fie minunată supiţa :D

şi cu mazărea este la fel de simplu. mie îmi place mazărea Bonduelle, la cutie. este foarte bună. dintr-un piept iese o oală destul de mare. punem: ceapă, morcov şi ardei. eu folosesc capia, îi da un gust mai bun. am văzut şi retete în care se pune făină, dar mie nu-mi place. am pus şi m-a durut apoi stomacul... deci, clar, gastritei mele nu i-a plăcut. aşa că.. mai light! prăjim puţin carnea de pui. scoatem într-un castronel şi ne ocupăm de restul. eu nu toc ceapa, ci o dau prin răzătoare. îmi place mie mai mult aşa. punem ceapa la călit, adăugăm bulionul, amestecăm, punem apa până se transformă într-un sos, apoi ardeiul tăiat bucăţele, mai lăsăm cinci minuţele, punem mazărea (eu folosesc 2 cutii mari), puiul şi morcovii. apoi lăsăm niţeluş să fiarbă. se face relativ repede, fiind mazărea gata fiartă.
da, da, ştiu, uneori amestem ingredientele după mintea mea. dar produsul final este întotdeauna bun :D











Niciun comentariu: