Am tăiat ardeii în bucăţele nu foarte mici şi i-am pus în tigaie cu puţin ulei de măsline. Am adăugat, treptat, nişte apă, dar au mai lăsat şi ei suc. Când s-au înmuiat am pus roşii. Ar fi trebuit să pun roşii proaspete, însă am luat o cutie de Cirio şi am rezolvat problema. Am lăsat să fiarbă împreună puţin şi am adăugat brânza mărunţită. Îmi imaginez că reţeta originală se face cu brânză de oaie, însă eu am avut doar telemea de vacă pentru că numai dintr-asta mâncăm. Atenţie! Dacă faceţi ca mine s-ar putea să iasă puţin nesărată mâncarea. Depinde de gust... La final, după ce brânzica s-a topit, se adaugă un ou, două (batute), în funcţie de cantitatea preparată. Gata mâncărica! Dada zice că dacă vreţi să fie mai iute puteţi pune puţină ciuşcă. Oricum, mâncărica este excelentă. Eu am folosit-o ca garnitură pentru o friptură de muşchi de porc, bine condimentată, friptă la grătar.
Ca desert am preparat un Tort cu ananas. Simplu, cam dulce, dar bun :) Reţeta aici: http://www.goodfood.ro/reteta/tort-cu-ananas-114795.html
Am avut un singur inconvenient: nu am găsit cireşe confiate, aşa că am folosit prune :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu