Cu o denumire pompoasă, crema pâtissière este, de fapt, celebra cremă de vanilie care umple eclerurile. Bineînţeles, se poate folosi în multe preparate. Eu, spre exemplu, am folosit-o pentru a umple conuri şi cupe făcute din aluat dulce.
Ingrediente:
500 ml lapte
6 gălbenuşuri
100 gr zahăr pudră
40 gr făină
Vanilie
Se încălzeşte laptele în care am pus miezul păstăii de vanilie, dar şi păstaia.
Într-un castron amestecăm gălbenuşurile cu zahărul, adăugăm făina, apoi încorporăm laptele încălzit (din care, bineînţeles, am scos păstaia de vanilie). După ce am amestecat bine transferăm lichidul rezultat înapoi în crăticioara în care am încălzit laptele şi lăsăm la foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroaşă.
După ce crema a devenit de consistenţa dorită trebuie lăsată încă vreo două minute pe foc, pentru a se găti bine făina din ea.
Apoi… o folosiţi cum poftiţi: la ecleruri, tarte cu fructe, cremşnit, rulouri sau cupe.
Un comentariu:
Thank you for these very interesting tips, it's really nice to find articles as interesting as yours! I wish you health, longevity, success, happiness and peace of heart.
voyance en ligne gratuite et serieuse
Trimiteți un comentariu