O reţetă perfectă pentru o seară friguroasă de toamnă. Un amestec de arome şi de texturi cum rar întâlneşti. O explozie de gusturi, o plăcere pe care nu trebuie să o rataţi.
Ingrediente:
10 mere
300 gr cremă de brânză
200 gr zahăr
1 ou
Vanilie
Scorţişoară
Nucşoară
Pentru sos:
250 ml frişcă lichidă
100 gr miere
100 grame nuci
Merele se scobesc până ce devin cupe aromate pentru cheesecake. Separat, amestecăm crema de brânză cu zahărul, cu oul şi cu aromele. Recunosc, eu nu am avut vanilie, am uitat să cumpăr. Aşa că am înlocuit-o cu un vârf de linguriţă de nucşoară. Rezultatul va fi surprinzător.
Umplem merele cu compoziţia de cheesecake şi băgăm la cuptor, în tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru 25-30 de minute, la 180-190 de grade.
Între timp preparăm sosul. Începem prin a coace nucile.
Punem pe foc într-o oală de dimensiuni mici frica lichidă şi mierea. Amestecăm până se omogenizează şi începe să se îngroaşe lichidul aromat, apoi adăugăm nucile coapte. Odată răcit, amestecul de frişcă şi miere se va întări, având o textură asemănătoare caramelului.
Când merele sunt coapte şi cheesecake-ul gata de mâncat, scoatem produsul din cuptor şi îl aşezăm pe o farfurie pe care am presărat biscuiţi digestivi pisaţi şi nuci coapte. Peste mărul umplut turnăm cu generozitate sos de miere şi nuci.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu