
Ingrediente
140g de unt
100g de zahăr brun
trei linguri de miere lichidă
350g de făină
o linguriţă bicarbonat de sodiu
două linguriţe de ghimbir măcinat
o linguriţă de scorţişoară măcinată
două bucăţi de ghimbir confiat
un praf de sare
Mod de preparare
Încingeţi cuptorul la 200º C/gaz 6. Se întinde hârtie de copt în două tăvi. Se pun untul, zahărul şi mierea într-o tigaie şi se topesc încet. Într-un bol de dimensiune medie se amestecă făina, bicarbonatul, condimentele şi un praf de sare. Se mărunţesc bucăţile de ghimbir şi se amestecă în bol împreună cu untul topit până se obţine un aluat dens şi omogen. Reţeta de pe www.goodfood.ro pe care am preparat-o spune că se lasă aluatul la răcit şi apoi se întinde cu sucitorul până este uniform, de jumătate de centimetru grosime. Se decupează omuleţii folosind întregul aluat (resturile se frământă şi se întinde încă o foaie de aluat). Omuleţii se pun în tăvi şi merg la cuptor pentru 12 minute, până devin aurii. Se lasă la răcit 10 minute şi apoi se desprind din tavă şi se pun pe un suport de răcit pâine.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu