Cred că este prima reţetă pe care am învăţat-o şi pe care am preparat-o mereu cu drag. Este un desert simplu, poate fi transformat cu uşurinţă într-un preparat de post, nu necesită coacere şi, vă garantez, va fi pe placul tuturor. Ne aduce cumva aminte de salamul de biscuiţi, însă crema fină de cocos transformă această ruladă într-un desert pe care îl puteţi pune pe orice masă festivă. Bineînţeles, dacă doriţi un produs de post, înlocuiţi laptele cu apă şi untul cu margarină sau, de ce nu, cu unt de cocos, care este mult mai sănătos.
Ingrediente pentru 2 rulade:
500 gr biscuiţi
2 căni cu lapte
3-4 linguri de cacao
200 gr zahăr pudră
200 gr unt
100 gr nucă de cocos
aromă de migdale (am văzut reţete în care se indica folosirea vaniliei, însă mie esenţa de migdale mi se pare că se potriveşte mai bine cu cocosul)
Mod de preparare:
Se zdrobesc biscuiţii, se adaugă cacao şi laptele şi se frământă până ce compoziţia devine o pastă. Se împarte în două părţi egale şi, cu ajutorul făcăleţului, se întinde pe folie alimentară. Se păstrează la rece până când este gata crema.
Pentru cremă batem untul spumă cu zahărul, adăugăm nuca de cocos şi esenţa de migdale. V-am spus că este foarte simplu? J
Adăugăm crema peste foaia de biscuiţi, apoi rulăm cu grijă, strâns, şi păstrăm câteva ore la frigider. Pentru a rula mai strâns mă folosesc şi de folie de aluminiu. Mai mult, se păstrează mai bine la frigider.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu