Ingrediente
200g de ciocolată, ruptă în bucăţi
200g de unt
100 ml apă
200g zahăr brun
100ml de smântână
2 ouă bătute
200g de făină, amestecată cu
2 linguriţe praf de copt
5 linguri pudră de cacao
PENTRU GLAZURA
100g de ciocolată
170g de lapte condensat
100g de unt
bombonele de zahăr, pentru ornat
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 160° C. Se tapetează o tavă pătrată de 22cm cu hârtie de copt. Se pun ciocolata, untul şi zahărul într-o cratiţă, împreună apa fierbinte şi se lasă la topit. Recunosc, nu mi-a ieşit şi pace. Aşa că am pus amestecul la bain-marie până când s-a topit ciocolata.
Se lasă deoparte două minute, apoi se adaugă smântâna şi ouăle. La urmă, se adaugă făina şi cacaua şi se amestecă până când compoziţia nu mai face cocoloaşe, apoi se toarnă în formă. Se coace 50-55 de minute, până trecere proba scobitorii. Se lase la răcit până preparăm glazura. Se topesc încet toate ingredientele la bain-marie. Se răceşte compoziţia suficient cât să devină tartinabilă. Se întinde glazura şi se presară bombonele.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu