miercuri, 6 august 2008

Ileana Pescariu se cunună religios la Constanţa


Fosta soţie a tenismenului Dinu Pescariu şi-a unit destinul, zilele trecute, cu medicul Cătălin Badiu. Potrivit presei centrale, Ileana l-a luat de bărbat pe neurochirurgul stabilit în Germania, tocmai în Paris. Poate de dragul romantismului sau poate pentru a se ascunde de ochii presei din ţara natală. Cu toate acestea, informaţiile nu au întârziat să apară. Ceremonia a avut loc sâmbătă, la Ambasada României din capitala Franţei. Şi ar mai fi un detaliu: cei doi îndrăgostiţi au ales litoralul românesc pentru a se cununa religios, pe 30 august. Cu toate acestea, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că nu au fost înştiinţaţi de nunta cu iz de eveniment monden.

Băsescu, preşedinte-jucător pe piaţa licitaţiilor de artă


Primul om din stat va participa, pe 8 şi 9 august, la o licitaţie de obiecte de artă, organizată la un mare hotel din Mamaia. Alături de Traian Băsescu se vor „duela“ liberalul Dinu Patriciu, dar şi social-democratul Miron Mitrea. Vor fi scoase la licitaţie, printre altele, operele de artă ale maestrului vâlcean Constantin Cerăceanu, supranumit „Van Gogh al României“. Potrivit lui Doru Dan Preda, organizatorul evenimentului, se vor licita peste 75 de picturi, dar şi cinci sculpturi. Preţul de pornire va varia între 1.500 şi 3.000 de euro, în funcţie de lucrare, dar şi de numărul celor înscrişi la licitaţie.

Câine poluator fonic, pârât la GNM


Garda de Mediu a înregistrat marţi o premieră: cea dintâi sesizare făcută împotriva unui câine care... poluează fonic.
Comisarii GNM-ului local au primit în jurul prânzului, un apel telefonic din partea unei femei în vârstă, care se plângea că patrupedul unui vecin îi tulbură liniştea. Gândindu-se că Garda de Mediu se ocupă de tot ce face rău mediului înconjurător, femeia a apelat secretariatul Comisariatului Judeţean, în disperare de cauză. A povestit cum câinele cuiva din zona în care locuieşte este proţăpit şi latră încontinuu. Din cauza zgomotelor patrupedului, bătrâna nu se putea odihni, aşa cum o cere ora prânzului. Văzându-se puşi într-o situaţie inedită, comisarii GNM au îndrumat reclamanta înspre Autoritatea de Sănătate Publică şi către Protecţia Animalelor. „Trebuie să vă adresaţi ASP-ului, care va măsura nivelul de decibeli pe care îi emite câinele. Ar trebui să sunaţi şi la Protecţia Animalelor. Sau la Poliţia Animalelor“, a răspuns, încurcată de cazul fără precedent, una dintre angajatele Gărzii. Apoi şi-a sfătuit interlocutoarea să trimită, totuşi, o sesizare în scris către Garda de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, „pe fax, prin poştă sau direct la sediu, dacă aveţi chef de o plimbare pe caniculă“. „Nu ne-am mai lovit de o astfel de sesizare. Clar, este o premieră. Eu cred că ar fi trebuit să se adreseze Direcţiei Sanitar Veterinare“, a spus, foarte amuzat de situaţie, comisarul-şef al GNM-ului local, Vasile Petro.


treaba a fost cam aşa: s-au blocat ăia de la Mediu de nu mai ştiau ce să zica. GNM-iştii îi întrebau pe APM-işti şi toată lumea îşi dădea cu părerea. a fost o situaţie absolut senzaţională. de mult n-am mai râs atât :D

song of the day