sâmbătă, 17 martie 2012

Mâncăm sănătos - ep 5

Avem un pui... ce facem cu el? Supă cu fidea şi Pui cu roşii şi mărar.

Am separat pieptul şi pulpele. Din ce a rămas am făcut supa cu fidea. Pieptul l-am dezosat şi l-am pus, alături de pulpiţe, la perpelit într-o lingură de ulei de măsline. Când s-au rumenit puţin am "răcorit“ puiuţul cu nişte roşioare cu busuioc (Cirio) şi puţină apă. Am lăsat să fiarbă vreo 20-30 de minute. Am adăugat nişte usturoi şi muuuult mărar. :D Vom servi cu puţină mămăliguţă.

Enjoy!

Ce am mai gătit: Prăjitura leneşului :D


Nu am avut prea mult timp azi să mă ocup de prăjiturit. Totuşi, am făcut repejor ceva. Blat de cheesecake (3 pachete de biscuiţi digestivi zdrobiţi în blender, amestecaţi cu vreo 70 gr. unt topit. am pus în tavă de tarztă, nu în cea cu pereţi detaşabili. după ce am aranjat frumos pasta de biscuiţi cu unt în tavă, am băgat nici 10 min la cuptor şi am lăsat puţin la răcit) şi două pliucuri de budincă Dr.oetker, unul de vanilie şi unul de ciocolată. Am făcut mai întâi budinca de vanilie şi am întins-o peste blatul de biscuiţi. Apoi am lăsat puţintel la răcit. Am făcut apoi budinca de ciocolată şi... gata prăji! M-am uitat ce am prin casă şi am găsit nişte nuci pe care le-am prăjit puţin în cuptor şi le-am pus deasupra prăjiturii, unele întregi, iar altele fărâmiţate cu mîinile, ca să rămână bucţi mai mari. Et voila, prăji de week-end! :D

Enjoy!

Mâncăm sănătos - ep 4


Sănătos dar... cam mult. Meniul serii: frigărui de pui cu pilaf şi salată

Am tăiat pieptul dezosat de pui în bucăţele nu foarte mari pentru frigărui şi l-am lăsat să se "bălăcească“ la rece în ulei de măsline, zeamă de lămâie, oregano, busuioc şi puţină sare. Nu mult, cât am pregătit legumele. Roşii, ardei roşii şi frumoşi, ciuperci proaspete şi ceapă. Le-am aranjat frumos pe beţişoare şi le-am perpelit pe grătar. Salata am făcut-o din salată verde, cu ceapă verde şi ridichii. :) Pilaful foarte "light“, cu doar o picătură de ulei de măsline.

Enjoy!