joi, 8 aprilie 2010

song of the night

Si barbatii se tem cateodata: Cele mai ciudate fobii masculine


Chiar daca femeile sunt mai predispuse decat barbatii de a dezvolta sentimente de anxietate, temeri sau fobii, nici barbatii nu sunt exclusi de pe aceasta lista neagra. Va prezentam un top 5 al celor mai neobisnuite fobii carora cei din sexul puternic pot cadea prada: 


1. Eurotofobia– Frica de organele genitale feminine

Eurotofobia este frica persistenta, anormala si irationala fata de organele sexuale genitale feminine. Cauzele unei astfel de frici de natura sexuala, nu foarte des intalnita, nu sunt specifice, insa aparitia eurotofobiei poate fi declansata fie de hartuirea sexuala la o varsta foarte frageda, fie de expunerea exagerata la filme, materiale si clipuri erotice foarte dure. In ciuda faptului ca persoana in cauza realizeaza ca frica sa nu are fundamente reale, ii este foarte greu sa-ti stapaneasca sentimentul coplesitor de frica. Eurotofobia poate fi tratata cu metode psihologice potrivite. In principal, tratamentul consta in antrenarea subconstientului in dezvoltarea de sentimente pozitive vizavi de factorii care au declansat instalarea fobiei.

2. Cipridofobia - Frica de prostituate si de contractarea bolilor venerice
Cipridofobia este teama irationala fata de bolilele venerice, boli asociate in subconstientul celui care sufera de o astfel de afectiune cu prostituatele. Frica cea mai mare a individului este aceea de a nu contracta o boala venerica mortala prin contact sexual. Cipridofobia este o afectiune psihologica grava, iar cei afectati experimenteaza sentimente de panica, teroare, spaima, batai de inima accelerate, tremurat, anxietate si chiar lesin in timpul actului sexual sau in preajma persoanelor susceptibile de a suferi de o boala venerica. Pe masura ce fobia avanseaza, pacientii pot suferi si de tulburari de somn, depresie generalizata. Comportamentul social al indivizilor este si el afectat caci acestia au tendinta de a-i evita pe cei pe care ii considera purtatori de boli venerice. Netratata, cipridofobia poate duce la retragerea definitiva din viata sexuala si izolarea fata de sexul opus. Oricat de neobisnuita ar putea parea aceasta fobie, este totusi destul de des intalnita, afectand un numar mare de barbati.

3. Parthenofobia - Frica de virgine sau de fete tinere

Parthenofobia desemneaza frica fata de persoanele virgine si se poate manifesta prin pierderea cunostintei, prin transpiratie abundenta, prin voma, senzatia de greata si rau general, atacuri de panica, nervozitate, senzatia de gura uscata, prin incapacitatea de mai simti sau gandi, prin sentimentul ca moartea este aproape, prin senzatia de izolare si de detasare de lume. Chiar daca este constientizata si pacientul realizeaza ca teama sa este nejustificata atunci cand se afla in preajma unei fete tinere, teama poate fi cu greu tinuta sub control. Netratata, acesta fobie poate afecta viata sociala a individului deoarece acesta va cauta sa iasa in public sau in locurile in care sunt prezente si fete tinere. De teama de a nu se afla persoane se sex feminin virgine in compania lor, aceste persoane pot deveni incapabile sa construiasca relatii interumane adecvate. Printre metodele de tratament ale acestei fobii se numara hipnoterapia, programarea neuro-lingvistica si psihoterapia.

4. Phalacrofobia – Frica de a nu cheli

Definita ca o frica nefireasca si persistenta de a nu cheli, din ce in ce mai multi barbati devin victime ale acestei fobii. Teama de a nu ramane fara podoaba capilara este declansata la nivel subconstient ca un mecanism de aparare in legatura cu un anumit eveniment sau trauma anterioara prin care individul a trecut. Simptomele difera de la persoana la persoana, insa aceasta fobie se poate manifesta prin incapacitatea de a putea respira, prin batai neregulate ale inimii, prin greata, prin senzatia de uscaciune, prin transpiratie excesiva, prin marirea brusca a pulsului. Phalacrofobia poate avea un impact negativ asupra calitatii vietii, conducand la atacuri de panica, la sustragerea de la anumite activitati si la autoizolarea de persoanele apropiate sau de colegii de serviciu.

5. Venustrafobia – Frica de femeile frumoase

Venustrafobia este teama exagerata pe care anumiti barbati o simt fata de femeile frumoase si atragatoare si este incadrata in randul fobiilor sociale, fiind asociata unei comunicari sociale deficitare. In prezenta femeilor atragatoare, cei afectati de o astfel de fobie se panicheaza si isi pierd controlul. Sentimentul de anxietate si frica se intensifica, iar comunicarea sociala devine imposibil de realizat caci individul este incapabil sa adreseze persoanei respective vreun cuvant. Printre simptomele fiziologice ale acestei fobii se numara si: pierderea respiratiei sau o respiratie neregulata, transpiratia excesiva, senzatia de greata, tremurat, palpitatii, incapacitatea de a vorbi, de a gandi sau de a gesticula, senzatia de detasare de realitate sau chiar un atac de panica in toata regula.

Jason Mraz - Butterfly

ABBA Metal


Să ne relaxăm!!!

Relaxarea este o modalitate psihofiziologica de depasire a crizei de adaptare. In mod normal, o minte care este supusa incontinuu unui efort considerabil va avea de suferit de pe urma acestei presiuni.
Iata mai jos o metoda de relaxare in 5 pasi simpli, foarte eficienta, care te poate ajuta intotdeauna:

1. Imagineaza-ti ca te afli la munte, langa un izvor.

2. Pasarile se aud ciripind in aerul rece si curat.

3. Nimic nu te poate deranja aici. Nimeni nu cunoaste locul tau secret.

4. Sunetul unei mici cascade creaza un fundal sonor linistitor.

5. Incearca sa-ti imaginezi cu claritate figura persoanei pe care o tii cu capul sub apa!!!!!.... .

Piosenia lui Mazare - linistea de dinaintea furtunii?!


Ieri dimineaţă, mi-a atras atenţia, pe prima pagină a site-ului ediţiei locale a unui cotidian central, o siluetă silfidă, ascunsă după borurile largi ale unei pălării negre.

Mi-am adus aminte imediat de „Titanic vals"-ul lui Muşatescu şi de cearta familiei pentru pălăria lui Spirache:

„Dacia: De trei luni de zile îi spun să-şi ia o pălărie nouă... şi nu vrea. Cap gros.

Traian: E bună pentru iarnă, tată... s-o dai la-mblănit.

Miza: Zău, tată, ai putea să-ţi iei o pălărie ca lumea... Gândeşte-te şi la noi! Suntem fete mari! Ce zice lumea când te vede cu treanţa aia în cap?...

Spirache: O pălărie nouă costă două-trei sute de lei...

Chiriachiţa (care aprinde o ţigară): Lasă-te de tutun şi fă economie...

Spirache: Dacă vă e ruşine cu mine... o să umblu cu capul gol... Tot e cald afară...

Chiriachiţa: Ai şi mutră să faci pe englezul...". Apoi, când într-un bun sfârşit bietul om şi-a luat pălărie nouă, n-a fost bine, iar Chiriachiţa, soacra de coşmar i-a reproşat că este pălărie „de crai", nu de om însurat.

Aşa şi cu Mazăre al nostru. Că doar v-aţi dat seama că despre el este vorba, despre primarul-vedetă-dansator-fante-martir al luptei anti-băsesciene. S-a decis el, micuţu', să mai stea şi p-acasă. Şi s-a dus să asiste la procesiunea religioasă de pe plaja Modern, înfăşurat într-un palton negru, şi după cum vă spuneam, cu pălăria „de crai" pe cap (e adevărat, nu era de aceeaşi culoare cu cea a lui Spirache). Şi, pios, Radu al lui Mazăre, a luat lumină şi într-o linişte deplină a plecat înspre casa pe care o are închiriată pe malul lacului Siutghiol. Sau poate înspre vreun club, aşa cum ne-a obişnuit. Oricum, nu asta contează. Contează acum lipsa de reacţie a primarului care, fără a mai ieşi pe vreo scenă, fără a mai dansa sau a mai face alte giumbuşlucuri demne de circul pe care ni-l oferă politica autohtonă, nu mai zice cine ştie ce. Tace mâlc. Şi asta mai ales de când fratele lui, Alexandru, alintat Sandu, a dat nas în nas cu senatorul Cătălin Voicu şi a fost băgat în scandalul stenogramelor. Şi doar îl cunoaştem prea bine pe vulcanicul primar al Constanţei, care, pe lângă faptul că s-a autoproclamat „particular", a şi răcnit în microfoanele televiziunilor de prea multe ori că el dacă are ceva de spus, va spune cu siguranţă. Acum de ce nu zice nimic?! Să fie starea de linişte dată de Învierea Mântuitorului sau doar teama că orice ar spune va fi folosit împotriva sa?! L-a lovit pioşenia pe Mazăre?! Sau poate că este doar liniştea de dinaintea furtunii.


Vezi mai multe video din Film

song of the day

quote of the day


Love makes the world go round.... so does 5 shots of Tequila...