joi, 26 ianuarie 2012

Haoleu!


În această seară trebuie să fac ciorbă de burtă şi fasole. Văleu! În ajutor mi-au sărit două mame (a mea şi a lui), fiecare cu reţeta ei (mama nu face ciorba de burtă). vom vedea mâine ce va ieşi... Uraţi-mi multă baftă. Voi avea nevoie ;))

Later edit: din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aventura mea culinară se amână până vom putea ajunge la un supermarket serios :D

Ruladă cu foi de napolitană şi lămâie. Minunată! :)









Am făcut această ruladă înainte de revelion. am luat reţeta dintr-o revistă şi o voi posta puţin mai târziu. se face foarte simplu şi destul de repejor. nu este nimic foarte complicat nici măcar pentru mine, o neiniţiată îtr-ale gătitului.
trebuie să fiţi atenţi când o rulaţi, în rest e floare la ureche. şi este.... MINUNATĂ!

PS: ultima fotografie este făcută imediat după rulare. arată urât, este adevărat. nu vă speriaţi! după ce stă la frigider câteva ore va căpăta o formă normală, de ruladă.

Ce am mai gătit...

Săptămâna trecută am făcut ciorbă de văcuţă şi tocăniţă de cartofi. au ieşit foarte bune, dra nu am făcut poze. Săptămâna asta mi-a fost pofte de supă de pui. dintr-un pachet de piept de pui (da, da, mama mă ceartă că fac supă din piept, spunând că e fad, dar mie aşa-mi place) am făcut şi supă şi mazăre.

cu supa e uşor, ştie oricine: ceapă, morcov, albitură, pui şi nişte fideluţă. fierbeţi puiul, spumaţi bine, puneţi zarzavaturile, le fierbeţi până le puteţi înţepa cu furculiţa, le scoateţi, adăugaţi fideluţa, după ce fierbe vreo 5 minute puneţi sare şi vegeta şi... cam gata. la final, după ce închideţi focul, puneţi pătrunjel tocat. o să fie minunată supiţa :D

şi cu mazărea este la fel de simplu. mie îmi place mazărea Bonduelle, la cutie. este foarte bună. dintr-un piept iese o oală destul de mare. punem: ceapă, morcov şi ardei. eu folosesc capia, îi da un gust mai bun. am văzut şi retete în care se pune făină, dar mie nu-mi place. am pus şi m-a durut apoi stomacul... deci, clar, gastritei mele nu i-a plăcut. aşa că.. mai light! prăjim puţin carnea de pui. scoatem într-un castronel şi ne ocupăm de restul. eu nu toc ceapa, ci o dau prin răzătoare. îmi place mie mai mult aşa. punem ceapa la călit, adăugăm bulionul, amestecăm, punem apa până se transformă într-un sos, apoi ardeiul tăiat bucăţele, mai lăsăm cinci minuţele, punem mazărea (eu folosesc 2 cutii mari), puiul şi morcovii. apoi lăsăm niţeluş să fiarbă. se face relativ repede, fiind mazărea gata fiartă.
da, da, ştiu, uneori amestem ingredientele după mintea mea. dar produsul final este întotdeauna bun :D