luni, 29 septembrie 2008

Ecaterina Abramburica boceşte pentru profesori


Surse de încredere spun că astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, fosta ministresă Ecaterina Andronescu a dat-o în sentimentalisme. aleşii neamului au discutat astăzi despre majorarea salariilor profesorilor cu 50%. şi, după cum mai toţi şi-au arătat bunăvoinţa în legătură cu proiectul pe care îl vor vota mâine, în plen, Ecaterinei noastre (supranumită Ambramburica la un moment dat) i-au dat lacrimile. evident, momentul a fost taxat de către penelistul Relu Fenechiu. sărăcuţa Brambu...
---------------------------
ete ce zice newsin:

Deputaţii PD-L, mandataţi să voteze propunerea PSD prin care salariile profesorilor cresc cu 50%
Conducerea PD-L a decis luni ca deputaţii democrat-liberali să susţină legea prin care se majorează salariile profesiilor cu 50%, o propunere a PSD.
"Am decis mandatarea expresă şi fără echivoc a grupului parlamentar al PD-L pentru a vota proiectul de lege pentru mărirea salariilor profesorilor", a declarat luni preşedintele PD-L Emil Boc, apreciind că o asemenea măsură este necesară.
Camera Deputaţilor a dezbătut luni şi a adoptat pe articole legea prin care se majorează salariile profesiilor cu 50%, în condiţiile în care toate partidele s-au arătat de acord cu iniţiativa, votul final fiind programat pentru marţi.
Legea de aprobare a OUG 15/2008, la care a fost adoptat un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 50% a salariilor profesorilor din mediul preuniversitar şi universitar, a întrunit consensul tuturor partidelor. Până şi reprezentanţii PNL, care au văzut ordonanţa transformată într-un potenţial succes al PSD, au anunţat că vor vota legea, chiar dacă au arătat că iniţiativa pare să aibă un caracter pur electoral.
Guvernul a decis săptămâna trecută ca salariile profesorilor să fie majorate cu 9% de la 1 octombrie, după ce moţiunea PSD referitoare la educaţie fusese adoptată în Camera Deputaţilor, iar premierul Tăriceanu a anunţat, după consultări cu liderii PSS, că salariile acestei categorii profesionale vor creşte.
Federaţia Sindicală "Spiru Haret" şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) consideră că majorarea salariilor profesorilor cu doar 9% este rezultatul unui troc politic între PSD şi PNL şi au ameninţat cu sancţionarea politicienilor la alegeri dacă lefurile cadrelor didactice nu sunt mărite cu 50%.