joi, 23 iulie 2009

Quote of the day


Fiule, dacă vrei cu adevărat să obţii ceva în viaţă, trebuie să munceşti pentru acel ceva. Acum linişte, că anunţă numerele la loterie. – Homer Simpson

song of the day

De ce vrea Pirvulescu sa ne traga suturi in fund?!

Ştiţi cine este Valentin Gabriel Pîrvulescu? Cu alură de băiat de oraş, zâmbet în colţul gurii şi atitudine de fante de provincie, social-democratul Pîrvulescu este unul dintre băieţii deştepţi ai Constanţei. 

Cum aşa? Păi simplu. Lucrează la firma care are... „grijă" de Portul Turistic Tomis. Pentru cine lucrează?! Un nume pe care nu-l poţi uita o dată ce l-ai întâlnit: Valentin Gheorghe Ionescu. De cine se mai leagă imaginea lui Vali al nostru? Sisteme Internaţionale de Afaceri şi Tomis Marina Management. Şi aşa, extrapolând, ajungem la Mazăre, Ionuţ Barbu şi compania. V-aţi convins că Vali Pîrvulescu este unul dintre „băieţii deştepţi"? Este adevărat, sunt mulţi de teapa lui prin preajma lui Mazăre. O gaşcă de aplaudaci care ar fi în stare să facă orice numai pentru a-şi vedea şeful fericit. Parcă-i şi văd: Pîrvulescu, Gabi Stan, Florian Alexandru Ilie şi un cameraman de la TV Neptun. Se uitau admirativ la Mazăre în timpul băii de mulţime. Ce vedeau? Un individ ajuns la o maturitate iluzorie, îmbrăcat în uniformă de ofiţer/colonel/general german (Mazăre nu s-a hotărât ce grad are de-a lungul declaraţiilor de presă), lăsându-se pupat de babe rujate şi trăgându-şi copilul după el în încercarea disperată de a mai „vrăji" nişte votanţi. Cam asta au de admirat trepăduşii lui Mazăre. Distracţii nocturne, afaceri între prieteni, femei frumoase... de fapt, un adolescent întârziat. Pentru că asta este primarul nostru. Însă, revenind la admiratorii din umbra lui Mazăre şi la Pîrvulescu în special, nu putem să nu observăm că dacă ceva ştiu ei să copieze la perfecţie este comportamentul arogant al idolului lor. Spre exemplu, în seara de pomină despre care vorbeam, în care Fuhrer-ul Mazăre mai avea puţin şi pocnea de mândrie din cauza faptei „măreţe" pe care a făcut-o, distinsul nostru domn Pîrvulescu, având o atitudine demnă de un băiat de cartier din fundul Palasulu, l-a ameninţat pe fotoreporterul nostru că, dacă i se vor mai face poze, îi va trage un şut în fund. Repet: totul avea loc în piaţeta Cazinoului din Mamaia, locul de destrăbălare în văzul alegătorului al primarului de Constanţa. Edil căruia îi plac pozele mai rău ca unui manechin de profesie. Dar el, marele Pîrvulescu, nu concepe aşa ceva. Cum nici nu vrea să discute cu o anumită parte a presei. Pentru că el este prea finuţ pentru noi, prea drăguţ, prea manierat şi ne este, în mod cert, superior. Poate cu ajutorul şutului în fund vom putea ajunge şi noi la înălţimea nasului domniei sale. Sau poate că probabil ne este mai bine aici, cu picioarele pe pământ. 


PS: Valentin Gheorghe Ionescu este inculpat, împreună cu Mazăre în celebrul dosar al terenurilor retrocedate. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Valentin a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă.