duminică, 9 noiembrie 2014

Double chocolate cheesecake cupcakes

Acesta este, de departe, cheesecake-ul meu preferat. L-am găsit pe un site şi l-am gătit prima dată acum câţiva ani. Şi încă e în top :D De data aceasta am ales să-l pregătesc în porţii mai mici, adică în hârtiuţe de cupcakes. A ieşit minunat :D Este un cheesecake fin, dulce, aromat, poate fi foarte bine alăturat unor fructe acrişoare... are tot ce îi trebuie.

Ingrediente:

pentru blat


220-250 ge biscuiţi digestivi
70-80 gr unt topit

pentru compoziţie

500 gr brânză de vaci (eu folosesc numai Delaco. este fină, nu are apă, este perfectă)
125 gr cremă brânză Philadelphia
100 gr zahăr (eu pun brun)
3 ouă
180 gr ciocolată albă
180 gr ciocolată amăruie sau cu lapte, după gustul fiecăruia
esenţă de vanilie

Biscuiţii se mărunţesc bine (cu ajutorul unui aparat tocător) apoi se omogenizează untul topit. Compoziţia se aşează în tavă sau în hârtiile de cupcakes, se presează bine şi se păstrează la frigider până este gata compoziţia de cheesecake.
Se bat ouăle cu zahărul, apoi re adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine, bine. Compoziţia se împarte în două părţi egale.
Se topeşte ciocolata albă la bain marie şi se omogenizează în jumătate din compoziţie. Cu grjă, să nu rămână cocoloaşe. Se aşează în tavă, peste blatul de biscuiţi, şi se dă la cuptor până se întăreşte puţin, pentru a se păstra starturile separate.
Apoi se procedează la fel cu ciocolata cu lapte şi cu jumătatea de compoziţie rămasă. Este foarte simplu.
Se dă la cuptor 30-45 min, în funcţie de puterea acestuia. Eu, spre exemplu, coc orice la un cuptor electric, nu dintr-acela fancy :), ci la unul turcesc, dreptunghiular. Fiind mai mic, preparatele se coc mai repede (este ideal pentru pizza)
Se ornează cu frişcă bătută cu zahăr pudră şi cu orice vă mai place.

Acum, revenind la cupcakes-urile mele.

Aşa cum am spus, coc la un cuptor mai mic. Aşa că tava mea de cupcakes nu încape. Însă, am găsit o soluţie simplă şi foarte ieftină. Am găsit la Auchan (cred că au peste tot) forme de aluminiu. Pun în ele hârtiile de cupcakes şi ies foarte bine.
Cupcakes-urile clasice cresc foarte bine şi se coc minunat :D

Exemplu: Cupcakes cu Oreo şi ganache de ciocolată albă (va urma reţeta)

Cam asta este tot. În cel mult o oră aveţi gata desertul perfect! Trebuie să lăsaţi cheesecake-ul să se răcească, abia apoi îl ornaţi. Lăsaţi-l câteva ore la frigider.

Aşa arată în versiunea normală, rotundă, decorat cu afine


Dacă doriţi să mai vedeţi şi alte chestiuţe făcute de mine uitaţi-vă pe www.facebook.com/corissweets

Enjoy!