joi, 25 iunie 2009

Song of the day

Quote of the day


Dragostea e asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor. – La Rochefocauld 

Particularul Mazare, bagabonteala si Prima casa

Primarul Radu Mazăre spune de la o vreme, cui stă să-l asculte, că este particular. Că nu are cum să-l sancţioneze partidul, că el spune mereu ce are în cap şi că ce-i stă pe limbă este gata să scuipe la primul imbold.  

Că el nu se revoltă, că dacă ar face-o ar ieşi urât şi că el este cel mai cel din parcarea electorală a Constanţei. Că dacă, vezi Doamne, şi-ar pune mintea el, Mazăre cel Mare, ar lua chiar un procent mai bun ca şi candidat independent decât ca social-democrat, însă, cu toate astea, el se simte bine mersi în PSD. Păi cum naibii să nu te simţi bine când faci numai ce vrea muşchiu' tău?! Dacă Mazăre ar fi fost femeie, probabil că i s-ar fi reproşat că se culcă cu şeful Geoană, pentru că altfel nu şi-ar fi putut explica nimeni libertatea care i se acordă. Da, da... cunosc povestea. Este şeful filialei cu unele dintre cele mai bune rezultate din ţară... este mare şi tare, câştigă electoratul cu un zâmbet, iar hainele, maşinile şi ochelarii de soare fistichii sunt ca mierea pentru muştele îmbibate cu estrogen. La naiba! Mazăre este playboy-ul politicii româneşti, cam ce era în anii '90 Roman pentru fetele de la APACA şi Iliescu pentru intelectuale. Bun! Numai că vedeţi cum stă treaba?! Mazăre a spus pentru prima dată că este particular la şedinţa Consiliului Local din luna mai. Abia apăruse în presă epistola PSD-ilor constănţeni către Mircea Geoană, prin care se cerea mazilirea protocolului cu PD-L-ul. La ieşire, a fost întrebat dacă scrisorica de... omor este cumva o reacţie la programul guvernamental Prima casă, care i-ar fi lovit niţel la gioale locuinţele pentru tineri. Răspunsul a fost următorul: „Negativ. Ce să am eu cu programul lor? Eu nu am proiect asemănător. (...) Cum să mă deranjeze? Orice lucru bun şi bine făcut, indiferent de la cine vine, de la Boc, Băsescu, Geoană, este binevenit pentru România". Cu aceeaşi ocazie şi-a negat revolta: „Mazăre nu se revoltă împotriva la nimic. Mazăre, dacă are ceva de zis, zice, că este particular". La numai câteva săptămâni după, la Comitetul Executiv al social-democraţilor, Mazăre a reconfirmat că se crede particular, dar şi-a schimbat nişte păreri din discursul anterior: „Ce e asta, Prima casă? A venit Boc cu vrăjeala asta. Păi, cum îl las eu pe Pogea, când am jumătate din guvern, să facă bagabonţeala asta? Ăştia, cum ajung miniştri de finanţe, cum sunt foarte deştepţi". Aha... deci nu-i convine Prima casă până la urmă. Dar rămâne particular şi încrezător în forţele lui. Şi crede că este necesar să-şi bată toată lumea capul „cu Iuda acesta de Băsescu". Iar el doar reclamă bagabonţeala, nu o face. Că doar aşa spunea, marţi seară, în emisiune la Ciutacu: Prima casă este un paravan pentru a salva afacerile investitorilor în imobiliare, prieteni ai unor membri portocalii ai guvernului. Dar locuinţele lui ieftine nu salvează pe nimeni. Chiar aşa. Să ne aducem aminte: ABC VAL, COMCM, Almacons (înlocuită cu BAC SRL), Metal Intertrade (în consorţiu cu Alcor-ul lui Cristian Bîrcă), Eucass, ARGOS şi Imvest. Nici urmă de bagabonţeală!