joi, 16 octombrie 2008

Beyonce, Pink, Duffy, The Killer & Kid Rock, live pe scena MTV Europe Music Awards!

Beyonce, Pink, Duffy, The Killer & Kid Rock sunt primii artisti anuntati oficial de MTV care vor performa live pe scena MTV Europe Music Awards 2008! Evenimentul ce va fi transmis in direct la MTV Romania va avea loc joi, 6 noiembrie, la Liverpool, si este sponsorizat de edc by Esprit, Sony Ericsson si Dell!
Desi si-a incantat fanii la Video Music Awards 2008 din Los Angeles cu noul single “So What”, Pink se declara incantata ca a fost invitata si la MTV Europe Music Awards 2008, pentru a patra oara in cariera ei, in timp ce Beyonce, nominalizata la categoria “Total Urban”, revine anul acesta pentru a treia oara.
Iata numele celorlalti nominalizati oficiali:
Albumul anului: Alicia Keys – “As I Am”; Britney Spears – “Blackout”; Coldplay – “Viva La Vida or Death And All His Friends”; Duffy – “Rockferry”; Leona Lewis – “Spirit”
Cap de afis: Foo Fighters; Linkin Park; Metallica; The Cure; Tokio HotelCantecul cel mai indragit: Coldplay – “Viva La Vida”; Duffy – “Mercy”; Katy Perry – “I Kissed a Girl”; Kid Rock – “All Summer Long”; Pink – “So What”Cel mai bun artist nou: Duffy; Jonas Brothers; Katy Perry; Miley Cyrus; One Republic
Artistul anului 2008: Amy Winehouse; Britney Spears; Coldplay; Leona Lewis; Rihanna
Total urban: Alicia Keys, Beyonce; Chris Brown; Kanye West; Lil WayneSenzatia rock: 30 Seconds to Mars; Linkin Park; Metallica; Paramore; SlipknotCel mai bun artist: Britney Spears; Christina Aguilera; Green Day; Rick Astley; Tokio Hotel; U2
Cel mai bun videoclip: 30 Seconds to Mars – “A Beautiful Lie”; Madonna– “4 Minutes” feat. Justin Timberlake & Timbaland; Santogold – “L.E.S. Artistes”; Snoop Dogg – “Sensual Seduction”; Weezer – “Pork and Beans”.

Putreziciunile Spitalului Judeţean

Spitalul mare, cum îl ştie lumea, şi aşa în plin proces de reabilitare (termen în care nu ar trebui să ne mai încredem), nu reuşeşte să scape, de altfel, de stricăciuni... de această dată umane.

Fie că ai treabă prin Judeţean, fie că te duci la vreo rudă bolnavă, la vreun prieten aflat în suferinţă sau te roade vreo afecţiune, cel mai rapid remediu, pentru oricine, în orice situaţie, este uitarea. Pentru că laşi deoparte orice durere în momentul în care nervii încep să te stăpânească. De ce? Răspunsurile ar fi multe. Mirosul îngrozitor îţi taie respiraţia. Priveliştea este îngrozitoare. Găurile din tavan, stricăciunile din pardoseală, faianţa căzută de pe pereţi sau dată jos, parcă, în mod intenţionat, numai pentru a scoate la iveală măţăraia de fier a spitalului, ţevile lui jegoase şi ruginite, mizeria care ajunge atât la cei bolnavi, cât şi la cei sănătoşi. Scările murdare, feţele acre ale angajaţilor, nervii vărsaţi pe pacienţi şi pe vizitatorii lor, lipsa de îngăduinţă şi de compasiune, toate, adunate, te fac să nu-ţi doreşti boala vreodată. Sau, mai rău, te determină să nu mai vrei leacul pentru suferinţa ta. Aşa s-a ajuns ca lumea să fie terifiată numai de ideea că trebuie să calce pragul Judeţeanului. Pe cine ar trebui să dăm vina? Ar fi necesar să împroşcăm acum în cineva cu noroi? Ar mai folosi cuiva? Probabil că nu. Stricăciunile sunt făcute, „reabilitările“ sunt în curs de desfăşurare şi nici măcar nu sunt cele mai mari probleme ale sistemului. Spitalul Judeţean este putrezit în profunzime, exact acolo unde ar trebui să fie curat. Medicii se ceartă din cauza orgoliilor, asistentele nu te bagă în seamă fără bani, suferă oamenii ca nişte animale din cauza lipsei de interes. „Ne doare în cot de voi“, par a spune ochii tuturor angajaţilor medicali. Par a fi imuni la orice, dar în primul rând la bunul simţ pe care ar trebui să îl aibă oricine. Sunt în stare să se distrugă între ei, d-apăi să le mai pese de viaţa cuiva. Se luptă pentru supremaţie şi uită jurământul făcut pentru salvarea semenilor. Urletele de disperare nu se mai aud, nu mai sunt băgate în seamă sau, în cel mai rău ca, sunt pur şi simplu date pe „mute“. „Lăsaţi-ne să ne credem Dumnezei pe pământ“, ne dau de înţeles cei din sănătate. Vă lăsam... dar măcar permiteţi-ne să vă detestăm.

song of the day