joi, 20 septembrie 2012

Ce am mai gătit: New York Cheesecake

Cred că deja v-aţi dat seama că sunt fanul cheesecake-ului. Cum bucătăria românească nu a "îmbrăţişat“ minunata prăjitură cu brânză, în familia mea nu s-a gătit acest gen de dulce. În schimb, mama face cea mai bună plăcintă cu brânză şi stafide din lume!!! Dar, recuperez eu la capitolul cheesecake :)
Am încercat New York Cheesecake chiar dacă la început nu mi s-a părut cine ştie ce. Este foarte bun. numai că, probabil, reţeta este făcută pentru a fi preparată cu brânză şi smântână din supermarket, mai... închegate. Eu am cumpărat direct de la un magazin de lactate, mai proaspete, dar mai moi. Aşa că mi-a ieşit compoziţia mai "apoasă“, dar am rezolvat problema cu nişte gelatină.
Prăjitura este foarte aromată, fină şi merge în combinaţie cu dulceţuri şi, cred, cremă/sos de ciocolată.

Reţeta: http://www.cevabun.ro/prajitura-cu-branza-new-york/



Enjoy!