luni, 6 iulie 2009

Steluţele: episodul III - Mama


"Bine, puiu'... te pupă mama“, termină ea orice coversaţie cu mine. nu am scris până astăzi despre ea din două motive: mi-a fost frică de faptul că nu aş putea să-mi găsesc vreodată cele mai frumoase cuvinte cu ajutorul cătora să o descriu şi am aşteptat să vină ziua ei. A venit. La mulţi ani, mami! mama este frumoasă, este bună şi este unul dintre cei mai puternici oameni pe care i-am cunoscut vreodată în viaţa mea. este un model pentru mine şi din punctul ăsta de vedere. mi-e dor de mama în fiecare clipă a vieţii mele şi cel mai mare coşmar este numai să-mi imaginez ca i s-ar putea întâmpla ceva. ştiu că orice mamă este văzută ca fiind bună, însă a mea chiar este cea mai bună. m-a înţeles întotdeauna şi a realizat că nu este bine să-mi impună să fiu într-un fel şi că merit să fiu lăsată să gândesc aşa cum vreau.

mama nu mi-a impus niciodată să gândesc ca ea şi mi-a fost mereu "scut“, chiar dacă a avut mereu de suferit din cauza asta. când eram mică, mama avea părul foarte lung şi îmi plăcea foarte tare să o trag lângă mine şi să-mi fac... "perucă“ din pletele ei. mama era aranjată mereu şi îmi place că nici acum nu se îmbracă "ca o babă“. mereu am fost mândră când băieţii din gaşcă spuneau că mama... e buna :)) păi dacă e... de ce să nu spună?! mama mea este... exact aşa cum şi-ar dori oricine. şi-mi fac milioane de griji pentru ea şi tânjesc măcar după o mângâiere. dar o am mereu cu mine, desenată pe piele. mi-am desenat amprenta ei şi semnul puterii interioare... pentru că ea îmi dă puterea să merg mai departe. ştiţi... până şi nebunia asta a mea i-a plăcut.

în cel mai dificil moment din viaţa mea, în noaptea în care eram gata să renunţ la tot pentru că nu mai vedeam viitorul, nu mă mai vedeam pe mine, iar suferinţa îmi luase cu asalt viaţa, mama a fost lângă mine. m-a păzit o noapte întreagă pentru că ştia prin ce trec. ştia că simţeam că am pierdut totul şi mi-a explicat că nu este aşa şi că o să trec cu bine şi peste faza aia. normal că a avut dreptate şi îi voi mulţumi pentru asta toată viaţa.

te iubesc, mami