luni, 10 noiembrie 2014

Mississippi Mud Pie cu frunze de ciocolată

Este o reţetă care pare muuult mai complicată decât este.

Reţeta o găsiţi aici (www.ecuisine.ro/retete/bloguri-culinare/mississippi-mud-pie) şi este una dintre cele mai celebre ale lui Gordon Ramsay. Cine nu-l place pe Gordon? :D

Fiţi convinşi că o să vă cucerească. Este o prăjitură cu adevărat extraordinară, cu diferite texturi, pe straturi, cu arome minunate care îţi lasă o stare de bine. Uitaţi, cam aşa se văd straturile


Eu am ales să ornez prăjitura (pe care, de această dată, am făcut-o în tavă rotundă, să arate a tort. dar se poate coace în tavă de orice formă vă convine şi vă place :)) cu frunze de ciocolată. Nu sunt greu de făcut, dar trebuie ceva răbdare.
Cum se fac?

Se cheleşte un trandafir japonez :D se spală bine frunzele. Se topeşte ciocolată albă (sau de care vă place, dar eu am vrut frunze colorate)la bain marie. Încă un pont: cel mai bine topiţi ciocolata într-un vas yena. O să vedeţi cât de simplu e aşa. Odată topită, ciocolata se împarte în mai multe... grămăjoare. Fiecare dintre acestea va primi o altă culoare cu ajutorul, bineînţeles, coloratului alimentar. Apoi, cu o pensulă ori cu ce aveţi la dispoziţie, întindeţi uniform ciocolata PE SPATELE FRUNZEI. Adică pe partea cu nervurile mai proeminente. După ce aţi acoperit toate frunzele este necesar să le băgaţi la congelator. Nici mpcar nu trebuie să le lăsaţi mult timp acolo pentru că ciocolata se întăreşte foarte repede. Cu grijă trageţi frunza adevărată de codiţă (aşa e, am uitat să precizez, frunzele trebuie să aibă codiţă) până se desprinde de tot de cea dulce şi colorată. Şi cam asta e "vrăjitoria". Oricum, frunzele mele au făcut senzaţie :D


Enjoy!

Song of the day