miercuri, 30 decembrie 2009

song of the day

Horoscopul anului 2010

BERBEC
2010 este un an al inspiraţiei, creativităţii şi reprezentării, în care îţi poţi valorifica talentele şi competenţa. Pluto se află plin de forţă şi ambiţie în casa carierei, iar dacă evoluezi în sensul vocaţiei sau ai un ţel foarte motivant, vei cunoaşte succesul, în ciuda greutăţilor generate de careul dintre Pluto şi Saturn. Peste vară (iulie-septembrie) conjuncţia Jupiter-Uranus intră în Berbec şi te energizează incredibil: vei vrea să-ţi depăşeşti limitele, să-ţi asumi riscuri şi este rost de schimbări importante. Evenimentele se succed în ritm ameţitor, iar hazardul îţi poate aduce realizări spectaculoase sau eşecuri usturătoare. Atenţie, acelaşi interval predispune la conflicte şi accidentări, cu un maxim de periculozitate în august. Prudenţă, mai ales dacă te-ai născut în martie. Sentimental, până în iunie Marte îţi stimulează pasiunea, sexualitatea şi setea de aventură, aşa că dragostea se poate înfiripa în orice moment. Din iulie, ai nevoie de tact, maturitate şi responsabilitate, căci relaţia existentă poate fi confruntată cu propriile-i slăbiciuni. Dacă este solidă, se va cimenta; dacă nu, riscă să sucombe. În 2010 pot apărea eliberări rapide sau neaşteptate - dacă vrei să renunţi la o dependenţă afectivă, la un obicei nociv sau la alt gen de îngrădire fizică sau psihologică, ai şansa să o faci dintr-o dată, fără dureri şi regrete.


TAUR
Cu Saturn în casa muncii, 2010 aduce încărcare, sarcini dificile şi relaţii de lucru mai reci. Exigenţele Marelui Învăţător ţin de profesionalism, disciplină şi tenacitate. Spaţiul în care munceşti tinde să devină strâmt, restrictiv, limitat. Noroc cu conjuncţia Jupiter-Uranus, care îţi extinde cercul de cunoştinţe, îţi oferă noi oportunităţi în sfera acţiunii colective şi, la nevoie, îţi acordă protecţie şi ajutor neaşteptat. Financiar, sunt posibile unele în câştiguri sau pierderi neplanificate. În prima jumătate a anului, cu Marte în casa a IV-a, locuinţa, proprietăţile şi familia sunt teatrul unor decizii sau întâmplări, uneori turbulente, legate de investiţii, construcţii, reparaţii, patrimoniu sau părinţi, iar liniştea în cămin devine un lux. Saturn îşi face de lucru şi în zona sănătăţii, aşa că ascultă-ţi organismul, îngrijeşte-te de dietă, exerciţiu fizic şi de igiena de viaţă, în general, urmează-ţi cu sfinţenie tratamentele prescrise şi nu ocoli doctorul. În fine, dinspre dragoste bate un vânt călduţ din martie până în septembrie. Dar pe 8 septembrie, Venus păşeşte în casa cuplului, unde îşi va derula o bună parte din ciclul retrogradării, până pe 7 ianuarie 2011, şi unde va insista să-şi ceara dreptul la fericire. Marte i se alătură pe 15 septembrie, asigurându-ţi o toamnă de pasiuni explozive, dar nu lipsite de riscuri.


GEMENI
2010 vine cu făgăduinţa unei vieţi profesionale şi relaţionale alerte, presărate cu noutăţi şi surprize. Jupiter, patronul cuplului, i se alătură dinamicului şi excentricului Uranus. Este timpul să încerci ceva nou, să-ţi reactualizezi viziunea, eventual să înveţi să respecţi libertatea celuilalt sau să-ţi reclami dreptul la propria libertate. Zona carierei este electrizată de un val de iniţiativă, curaj şi poftă de expansiune. Fii gata de fapte mari, însă păstrează-ţi adaptabilitatea şi inventivitatea. Este posibil ca evenimentele să te ia uneori prin surprindere, iar socoteala de acasă să nu se mai potrivească cu cea din târg. Pentru a face faţă cu brio unor situaţii de acest gen, este bine să ai mereu la îndemână un plan de rezervă sau un set de trucuri utile. Material, sunt de aşteptat beneficii importante, cu observaţia că progresul este mai greoi în primul trimestru şi că perioada iunie-august este cam riscantă - poate aduce câştiguri neaşteptate, dar şi pierderi neluate în calcul. Legat de casă, părinţi sau proprietăţi, revenirea lui Saturn în Fecioară în aprilie-iulie, pune în evidenţă unele probleme stresante sau te ajută în finalizarea unor demersuri mai vechi. Sănătatea trebuie supravegheată în prima jumătate ale anului (risc de accidentări, boli acute, infecţii, inflamaţii, arsuri), şi în toamnă (intoxicaţii, circulaţie, aparat renal).


RAC
Beneficiind de trigonul pe care-l fac Jupiter şi Uranus cu Soarele tău, în 2010 poţi îndrăzni să te aventurezi mai sus, să purcezi la întruparea visurilor. Drumul spre succes te poate purta prin cultură, studii, specializări, te duce pe alte meleaguri ori îţi aduce colaborări la distanţă. Caută spre noi orizonturi, fixează-ţi noi ţeluri! Trecerea Nodului Sud al Lunii peste Soarele natal cere o schimbare, iar dacă nu o faci, îţi poate fi impusă cu forţa, ceea ce nu-ţi convine, chiar dacă ulterior se va constata că a fost spre binele tău. Cu Marte în casa banilor, primul semestru este foarte activ, marcat de câştiguri mari, dar şi cheltuieli mari sau de încurcături financiare. Saturn în Balanţă anunţă o creştere a răspunderii faţă de cămin şi familie. Ţi se cere un efort îndreptat, spre îngrijirea unui părinte, construirea/renovarea unei locuinţe, administrarea/gestionarea unor terenuri sau imobile etc. Dorinţa de fixare, fondare, aşezare pe baze mai solide a situaţiei locative sau familiale este o altă posibilă consecinţă a tranzitului. În dragoste, 2010 este un an special. Tranzitul Nodului Nord prin casa cuplului ajută la evoluţia relaţiei sau la întâlnirea unei persoane importante pentru viaţa ta. În septembrie şi octombrie Venus îţi impregnează casa iubirii libere şi a erotismului, cu un uriaş potenţial pasional.


LEU
Început în octombrie 2009, ciclul retrogradării lui Marte continuă să-ţi stârnească adrenalina până în iunie. Efervescenţa sexuală, emoţiile vii şi stilul pasional te îndeamnă la cucerire, aventură, experimente erotice, amoruri fierbinţi, iubiri la prima vedere! Dacă nu ai un obiect de adoraţie, tinzi să te comporţi impulsiv, putând afecta o relaţie onestă, dar care nu te stimulează suficient. Acelaşi Marte te bagă în viteză şi profesional: îţi stârneşte iniţiativa, voinţa, eficienţa. Te desfăşori admirabil mai ales între 10 martie şi 7 iunie, interval optim pentru noi începuturi. În februarie-mai şi septembrie-decembrie, conjuncţia Jupiter-Uranus, dinamizează sectorul financiar este rost de investiţii, câştiguri neaşteptate sau diverse interacţiuni cu băncile, fiscul, asigurările şi alte instituţii financiare. Moştenirile, sponsorizările, recuperările, fondurile nerambursabile sau cadourile consistente. Atenţie, însă, la riscuri - pierderile bruşte nu sunt excluse! Ai grijă peste vară, mai ales în iulie-august, la drumuri, acte, negocieri, probe şi examene. Problemele casnice, proprietăţile şi familia reclamă uneori o mână forte, ca în prima parte a anului, alteori, o abordare mai diplomată, cum este cazul în decembrie. Aflat în casa sănătăţii, Pluto poate ataca subversiv în ianuarie-februarie, iulie-august şi decembrie. În rest, mai tot anul fereşte-te de infecţii, răniri prin imprudenţă şi accidente în mişcare.


FECIOARĂ
Ai scăpat de Saturn deci te mişti uşor, fără îngrădiri şi oprelişti. Conjuncţia Jupiter-Uranus de peste drum te îndeamnă să priveşti lucrurile la scară largă şi îţi scoate în cale personaje speciale, care îţi deschid noi perspective şi colaborări inedite şi promiţătoare. Şansele de progres sunt mari, cu condiţia să nu pierzi simţul măsurii. În aprilie Saturn se întoarce în Fecioară şi te mai sâcâie până în iulie - se pare că ai de finalizat ceva din urmă. Financiar, atenţie mare în aprilie-septembrie şi mai ales în iulie-august: poţi câştiga mult, dar riscul de a pierde este foarte mare, aşa că mergi pe drum sigur, fără imprudenţe, speculaţii sau experimente. Marea afacere a anului 2010 este însă dragostea! Cu Jupiter şi Uranus în casa cuplului, viaţa amoroasă devine trepidantă, expansivă, plină de surprize. Apar oferte neprevăzute sau atracţii neaşteptate. Setea de dragoste este enormă şi, în plus, Pluto, în casa instinctelor, dezvoltă o energie sexuală apreciabilă. Tornada pasiunii te poate duce unde n-ai gândi, cu cine n-ai gândi. Tinzi să intri în joc, asumându-ţi toate riscurile. Un joc palpitant, aventuros, care cere libertate de acţiune. Dacă te afli într-o relaţie restrictivă, vei vrea să te eliberezi. În planul sănătăţii, te confrunţi cu stresul şi cu o tendinţă către excese ce poate avea urmări neplăcute.


BALANŢĂ
În prima parte a anului dansezi pe un ring în care plouă cu sentimente fierbinţi, garnisite cu aspiraţii şi proiecte comune. Paşii pot fi mai poticniţi până în martie, cu ezitări şi răzgândiri, dar după aceea sincronizarea este optimă. În iunie-septembrie pot apărea provocări amoroase irezistibile, noi şi pasionante, pentru care eşti gata să-ţi asumi orice risc. Dacă ai o relaţie care nu corespunde, va suferi mari perturbări. Ciclul retrogradării lui Venus atinge zodia ta în august şi noiembrie, punând o dată în plus accentul pe iubire şi cuplu. Dar 2010 este un an de referinţă şi în plan profesional. Cu Saturn în Balanţă, se întrevede o creştere a răspunderii şi, mai ales, a eforturilor. Dar, dacă ai un plan şi eşti tenace, Saturn te ajută şi să clădeşti trainic. Trecerea conjuncţiei Jupiter-Uranus prin casa serviciului îţi aduce şanse nebănuite, îţi dă entuziasm, putere de muncă şi curajul de a face înnoiri în câmpul tău de activitate. Cele mai mari realizări se anunţă pentru ultimul trimestru. Atenţie, însă: Saturn în Balanţă scade rezistenţa şi predispune la apariţia bolilor către care există predispoziţie, plus a celor tipic saturniene (care privesc oasele, articulaţiile, dinţii, părul, pielea şi unghiile). Veştile bune: ai energie şi te recuperezi rapid, iar dacă te interesează, poţi slăbi mai uşor ca altădată...


SCORPION
Aflat în casa carierei, până în iunie, Marte îţi impulsionează ambiţiile, iniţiativa, nevoia de a arăta ce poţi. Lupta, concurenţa, provocarea sunt la ordinea zilei şi există un risc de conflict cu superiorii sau autorităţile. În acelaşi timp, ai foarte multă forţă de creaţie şi de expresie (inclusiv artistică). Te promovezi excelent, iar instinctul oportunităţii te plasează exact în locul potrivit la momentul potrivit. Schimbări profesionale neaşteptate (şi posibil nu tocmai plăcute), pot apărea în iunie-august. Evoluţia financiară este imprevizibilă, dar un câştig nesperat poate apărea oricând. Cu conjuncţia Jupiter-Uranus în casa sexualităţii şi aventurii, în 2010 este imposibil să nu apară o nouă dragoste. Aprinderea scânteii te ia prin surprindere şi nu te aştepţi nici la omul, nici la genul de relaţie care îţi stârneşte emoţiile şi dorinţele. Ciclul retrogradării lui Venus atinge şi zodia ta, punând o dată în plus dragostea şi cuplul sub reflector, mai ales în septembrie-octombrie (luni de pasiune sălbatică, în care situaţia poate scăpa de sub control) şi decembrie. În 2010 se pot ivi lucruri neaşteptate legate de copii sau de statutul parental: o sarcină surprinzătoare, o adopţie neaşteptată, un succes sau o şansă-surpriză a copilului. Cresc şansele de a a-ţi primeni stilul de viaţă, de a scăpa de obiceiurile dăunătoare.


SĂGETĂTOR
În 2010 familia, căminul şi tot ce ţine de proprietăţi sau bunuri de patrimoniu suferă evoluţii spectaculoase şi adesea neaşteptate. Fii pe fază, căci vor apărea ocazii care favorizează schimbarea în bine. Se poate ca familia să se lărgească, să te muţi, să renovezi, să redecorezi într-un stil diferit, să învesteşti într-un imobil sau în obiecte de preţ etc. Până în iunie, Marte îţi focalizează eforturile asupra studiilor, călătoriilor de afaceri sau de instruire, colaborărilor la distanţă. Ocazii deosebite s-ar mai putea să ai în domeniul exprimării creativ-artistice. Contactul cu mediul cultural, ştiinţific, universitar, publicistic sau legislativ te avantajează. Pe scurt, pentru carieră 2010 este înnoitor şi plin de surprize. Financiar, lucrurile merg bine, dar peste vară nu risca, fiindcă poţi pierde. În martie şi prima parte a lui aprilie socializezi mult şi întâlneşti ocazii prielnice înfiripării unei idile. Partea a doua a lui aprilie şi prima decadă din mai pot să aducă neînţelegeri, îndoieli sau frustrări. În iunie şi iulie, conjuncţia Jupiter-Uranus te plasează în circumstanţe amoroase incitante şi neobişnuite, iar în august, în situaţii riscante. Riscant este şi noiembrie, care naşte emoţii şi pasiuni greu de controlat. În iunie-august, apar evenimentele insolite legate de copiii sau statutul de părinte.


CAPRICORN
Cu Saturn în casa carierei, anul se anunţă dificil şi împovărător în cazul în care nu te-ai angajat cu simţ de răspundere pe calea urmăririi unor obiective precise, fie, dimpotrivă foarte productiv, în cazul în care munceşti serios şi cu răbdare. În mod similar, poate răsplăti atitudinea profesională din ultimii ani: dacă te-ai străduit, acum culegi roadele şi ai şanse să ajungi în vârf. Dacă nu te-ai străduit sau ţi-ai creat antipatii puternice, poţi întâmpina neplăceri. Financiar, în prima parte a anului Marte îţi insuflă un viu interes pentru afaceri şi investiţii, dar îţi poate crea şi încurcături, pierderi sau cheltuieli nedorite. Sentimental, Pluto în Capricorn face ca, pentru un număr de ani, emoţiile tale să fie mai adânci, pasiunile mai intense şi îţi creşte nevoia de a avea alături o persoană cu care să realizezi uniunea totală, fizică, intelectuală şi spirituală. Fiindcă exigenţele sunt mari, deci greu de împlinit, decât să aduni frustrări poate că ar fi mai bine să nu ridici atât de sus ştacheta şi să încerci să adopţi o viziune mai realistă în dragoste sau în viaţa de cuplu. Şi fiindcă emoţionalul influenţează echilibrul psihic şi sănătatea, e musai să înveţi să te relaxezi. Peste vară, sunt de aşteptat schimbări în cămin sau familie, iar fraţii sau vecinii au un impact mai accentuat asupra vieţii tale.


VĂRSĂTOR
Cu Marte în zodia de vizavi (Leu) viaţa relaţională (cuplu, colaborări etc.) este foarte activă până în iunie. Cum Marte simbolizează pasiunea, dorinţa şi spiritul de cucerire, te poate antrena uşor într-o iubire fierbinte, care să te ţină într-o permanentă stare de surescitare. Dar nu ignora latura războinică al lui Marte, care, dacă nu are de lucru într-un domeniu captivant te poate predispune la provoca iritare, crize de gelozie, certuri sau rupturi. Profesional, în aceeaşi perioadă Marte încurajează apariţia unor noi contracte sau a unor acţiuni de echipă, dar la fel de bine te poate expune unei concurenţe acerbe, rivalităţilor sau litigiilor. Spre bucuria ta, 2010 este mult mai relaxat financiar decât 2008 şi 2009, ba, mai mult, conjuncţia Jupiter-Uranus în casa banilor îţi poate aduce câştiguri neaşteptate sau îţi sugerează modalităţi ingenioase şi foarte eficiente de a-ţi spori veniturile. În iulie-august trec în prim plan drumurile, activităţile intelectuale, cele de informare şi comunicare. Toate acestea sunt stimulante, dar pot comporta un anume grad de pericol. Perioada septembrie-decembrie readuce în atenţie colaborările, studiile şi perfecţionările profesionale. Ai vigoare, rezistenţa fizică este bună şi este foarte puţin probabil să te sâcâie cine ştie ce boli anul ăsta. Atenţie, însă, în prima parte a anului opoziţia lui Marte la Soarele tău creşte expunerea la accidentări, la răniri din viteză sau imprudenţă.


PEŞTI

Cu Jupiter si Uranus în Peşti, toate posibilităţile îţi sunt deschise. Bate un vânt proaspăt, de înnoire şi aventură. Dorinţa de libertate este uriaşă - ca să experimentezi tot pofteşti, ai nevoie de independenţă. Această dezlănţuire vine după o lungă perioadă de înfrânări şi limitări, în care Saturn te-a cam ţinut pe loc, mai ales în dragoste. Energia sexuală este la maxim, radiezi, fascinezi şi electrizezi, atragi cele mai originale, îndrăzneţe şi captivante conjuncturi. Şansa amoroasă îţi răsare în cale când şi cum nu te-aştepţi. Tot anul are potenţial afectiv-erotic, e străbătut de o vibraţie pasională irezistibilă. Profesional, primele cinci luni sunt năvalnice. Nu numai că Jupiter şi Uranus îţi aduc iniţiativă, curaj şi poftă de înnoire, dar casa muncii mai este activată şi de Marte! Ai parte de stres şi de unele probleme, dar sigur găseşti soluţii, iar succesul nu întârzie. Financiar, în vară este rost de câştiguri, mari, dar şi de momente de criză - păstrează-ţi rezerve! Anul asta resursele se refac, dar nu risipi, căci urmează vreo doi ani de obligaţii mărite. 2010 este un an dinamic, absolut special, care îţi înfăţişează orizonturi de neimaginat - trebuie doar să-ţi pui cu curaj ideile în aplicare, să-ţi joci cartea, să te încumeţi! Sigur se vor produce schimbări mari - fă astfel încât să fie în favoarea ta!


Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-jurnalul/horoscopul-anului-2010-531324.html

Dorinţe


mi-aş dori să scriu mai mult

mi-aş dori să mai am inspiraţie, să-mi pun ordine în viaţă, în gânduri şi în inimă 

mi-aş dori să iubesc. pe altcineva

mi-aş dori să râd, să cânt, să admir

mi-aş dori să fiu rea şi în acelaşi timp bună

mi-aş dori să mă trezesc în fiecare dimineaţă spunând: ce bine că sunt!

mi-aş dori să trăiesc

mi-aş dori să sper

mi-aş dori să fiu optimistă

mi-aş dori să citesc în loc să mă uit la filme

mi-aş dori să mă las de fumat

mi-aş dori să văd oamenii din jurul meu. să-i simt, să-i "miros“

mi-aş dori să fiu mai iertătoare

mi-aş dori să fiu iubită

mi-aş dori să te uit

mi-aş dori să slăbesc

mi-aş dori să cred

mi-aş dori să râd în loc să plâng

mi-aş dori să dăruiesc ceva lumii

mi-aş dori să nu mă mai las copleşită

mi-aş dori să uit

mi-aş dori să îmi amintesc

mi-aş dori să am mai multă putere

mi-aş dori sănătate pentru cei dragi mie

Tata mi-a zis mereu să spun că-mi doresc, nu că vreau. Din cauza asta, eu mereu mi-am dorit, nu am avut puterea să vreau.

aşa că... îmi doresc din tot sufletul să vreau


să vedem câte dorinţe voi vrea să-mi împlinesc în 2010 :)