sâmbătă, 1 martie 2008

Mazăre „grecul“




Imediat după declanşarea scandalului privind sechestrul pe averea sa, primarul Radu Mazăre s-a aciuat la Măruţă în emisiune.

Sinceră să fiu, mi-a scăpat difuzarea în direct, însă am putut vedea înregistrarea. Foarte tare, frate! N-am ce zice! După ce s-a dat în stambă şi a făcut scandal cum că DNA-ul a început nu ştiu ce campanie şi că din cauza aia l-au luat în vizor, Mazăre a ţinut morţiş să-şi arate în direct şi, după cum am putut vedea, şi în reluare, talentele de dansator.
Şi nu oricum, ci pe acorduri greceşti. Bună treabă, domn primar! A fost o pornire pur artistică sau vreţi să vă arătaţi dorinţa de a ocupa vreun scaun ministerial şi o luaţi pe urmele „artistice“ ale lui Ludovic Orban?
Sau s-a folosit de talentele de „peţitor“ pe care Măruţă le-a dovedit atunci când i-a „lipit“ pe Fiona cu măgăruşul inimii sale, Rigoletto? Că, doar, na, primarul apare prin presa de scandal cu fel de fel de duduiţe, însă poate îşi doreşte să se aşeze la casa lui. Aoleu, pardon, am uitat! Nu are casă, stă cu chirie! Scuzaţi, vă rog!
Oricum, pe mine m-a mirat că edilul a ales să se unduiască pe acorduri elene şi nu pe cele braziliene. Pentru că, dacă stăm să plecăm urechea, pe lângă faptul că este locuitor cu acte în regulă al ţării sud-americane, Mazăre este şi un mare iubitor de muzică latino, în special braziliană. Şi, nu numai iubitor, ci şi cunoscător. Cum ar fi fost să-l vedem pe cel care conduce destinele Constanţei, dansând lambada. Aia da privelişte, nu credeţi?
Însă, revenind la „Mazăre grecul“, după modelul „Zorba“, chiar mi-am pus întrebarea dacă nu cumva banii pe care edilul i-a împrumutat grecului Ioannis Poulos Skantzikas n-o fi fost vreun aconto pentru lecţii de dans. Că, doar, de unde să înveţi sirtaki ca la mama lui, dacă nu de la un grec get-beget? Mi-l şi imaginez pe mondenul nostru primar ascultând orbeşte de domn profesor Poulos. Simpatic, nu?
Oricum, extrapolând, se pare că majoritatea politicienilor mioritici tind să-şi arate talentele de artişti. Dansatori, cântăreţi, actori... găsim tot felul de „dotaţi“ din lumea imundă a politicii, pe la emisiunile de televiziune. Parcă se vor vedete dătătoare de autografe fanilor înrăiţi. Nu aveţi fani, stimabililor! Numai privitori scârbiţi. Şi, din păcate, niciunul dintre dumneavoastră nu şi-a arătat adevăratul talent: cel de mim.

http://www.ziuact.ro/display.php?data=2008-03-01&id=228268

Niciun comentariu: