luni, 8 decembrie 2008

Huidu: „Ştim cu toţii cine este Mazăre“


Cârcotaşul Şerban Huidu a vorbit despre lipsa de independenţă a presei de provincie. Solidarizează cu Feri Predescu şi consideră că primarul Radu Mazăre, cel care a acţionat-o în instanţă pe ziaristă şi i-a cerut despăgubiri morale de 500 de milioane de lei, va simţi la un moment dat efectul faptelor sale.

Ai aflat că ziarista Feri Predescu a pierdut procesul cu Radu Mazăre?


Ştiu. Nu este o situaţie normală, dar şi presa aduce acuzaţii fără acoperire, câteodată. Ar trebui să înveţe şi jurnaliştii să se „blindeze“. Eu ştiu foarte bine despre ce vorbesc pentru că şi noi suntem puşi în aceeaşi situaţie şi suntem supuşi unor presiuni mari. Când spui ceva ar trebui să ai acoperiri.

Dar a fost vorba despre o părere exprimată de un ziarist în timpul unei emisiuni televizate.


Da, ştiu, a fost doar o părere. Însă a fost o părere spusă pe un post public, la o oră de maximă audienţă.

Totuşi, cum vezi situaţia în care se află Feri acum? Trebuie să-i plătească lui Mazăre 500 de milioane de lei...


Sincer, îmi pare rău că se întâmplă asta. Eu cred că este o greşeală. Întreaga situaţie se va întoarce împotriva lui Mazăre, la un moment dat. Ştim cu toţii cine este Mazăre. Nu este un mister pentru nimeni. Însă, ca să putem să-i „roadem“ bine pe politicienii noştri, trebuie să învăţăm să fim puţin mai deştepţi ca ei.

Este presa de provincie mai uşor „controlabilă“?


Există foarte puţine situaţii în care presa este cu adevărat independentă. Uite, noi, la Prima, suntem un caz fericit. Însă, în provincie, stă altfel treaba, sforile se trag mult mai bine. Şi este greu când „le patron“ este strâns cu uşa de voievozii locali.

Vei semna petiţia online împotriva magistraţilor care au condamnat-o pe Feri Predescu?

Am semnat. Şi te rog ceva. Pup-o pe Feri din partea mea.

Niciun comentariu: