joi, 15 ianuarie 2009

Unde doarme Mazăre?!

Cu toţii suntem curioşi cum îşi duc traiul cei care ne conduc. Ce fel de case au politicienii, cum au grijă de gospodărie şi dacă trăiesc în lux. Aşadar, pentru a ne satisface curiozităţile, am pornit la o plimbare prin oraş.

Prima oprire: cartierul Inel II. Pe acolo se spune că ar avea mutaţie primarul Radu Mazăre. Sau, cel puţin, aşa arată Monitorul oficial 345 din 2008: strada Eliberării nr. 10, bl. I, sc. C, ap 47. Nu găsim foarte greu. Adresa este nu foarte departe de magazinul Brick, cel despre care se spune că ar fi al lui. Printr-un gang ajungem în spatele blocului, pe unde se face accesul în imobil. Scara C este singura dintre cele patru cu o altă adresă afişată. Ne induce în eroare un bileţel pe care, în dreptul adresei, găsim aleea Constanţei. La apartamentul 47 nu găsim numele lui Mazăre, ci pe cel al unui anume Gheorghe Şerbănescu. Însă, cu toţii ştim că edilul nu locuieşte în oraş, ci în staţiunea Mamaia. Aşa că ne îndreptăm într-acolo.

Păzit de „câinii roşii“

Vis-a-vis de hotelul Flora, paza este straşnică. Trei vile somptuoase sunt păzite de un paznic pus pe harţă. „Nu aveţi voie să faceţi poze aici pentru că locuiesc persoane importante“, se răsteşte cerberul. Un zid înalt, verde, împrejmuieşte vila în care Mazăre a declarat, în nenumărate rânduri, că stă cu chirie. De la distanţă, vedem ditamai căsoiul. Vecin se pare că are un dinamovist înrăit, pentru că vila din apropiere poartă însemnele clubului din şoseaua Ştefan cel Mare. Poate l-o avea aproape chiar pe cel acuzat în acelaşi dosar celebru instrumentat de DNA, Cristian Borcea, unul dintre finanţatorii câinilor roşii. Potrivit unui interviu acordat, în urmă cu ceva timp, revistei Q Magazine, edilul plăteşte chirie câteva mii de euro pe lună „unei firme cipriote, unde am avut şi eu acţiuni şi le-am vândut. Ea deţine tot clubul nautic de acolo“. „Unde? La vila de pe lac, în Mamaia?“, a întrebat reporterul revistei Florianei Jucan. „Da. Într-o cameră. Am închiriat o cameră“, a răspuns edilul, prieten al celebrei jurnaliste bucureştene.

Villa Smaranda, paradisul lui Nicuşor

Ne-am continuat periplul acasă la Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean şi prieten apropiat al primarului. Chiar dacă Monitorul Oficial 345/2008 ne spune că PSD-istul locuieşte pe şoseaua Mangaliei nr. 1, bl. J9, sc. B, etaj 7, ap. 58, realitatea ni se prezintă altfel. Declaraţia de avere pe care preşedintele Consiliului Judeţean a semnat-o în decembrie 2005 spunea că apartamentul a fost vândut pe 11 octombrie în acel an, contra sumei de 60.000 de euro, familiei Mihail şi Gabriela Boiangiu. În orice caz, nu acolo locuieşte, ci pe strada Mihai Eminescu, la numărul 13, în dreapta Inspectoratului Şcolar Judeţean. Villa Smaranda, aşa se numeşte casa CJC-istului. Mare, impunătoare, cu un foişor în curte şi loc pentru maşini, locuinţa nu poate fi trecută cu vederea. Puţin mai încolo, în blocul Comtours, ce îi aparţine fostului social-democrat Petre Stancă, la numărul 8, locuieşte vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir. Imobilul cu două etaje părea pustiu. Frumos, curat, aranjat, blocul are o singură problemă: în faţa lui se ridică o construcţie care-i va lua toată vederea.
Cristian Darie, cel de-al doilea vice al Consiliului Judeţean, stă pe strada Pescarilor, în blocul MZ 9. Sau cel puţin aşa spune Monitorul Oficial 1724 din 2008. Tot la scara A, etaj 6, apartament 27, ar trebui să locuiască şi consoarta acestuia, notarul Ruxandra Darie. Cu toate acestea, lista de întreţinere ne arată că apartamentul este ocupat de o singură persoană. Cu întreţinerea nu are probleme. A dat în plus vreo 10 milioane, pentru siguranţă. Darie este vecin cu Gabi Stan, viceprimarul Constanţei. Apropiat al lui Radu Mazăre, Stan locuieşte pe strada Rotterdam, la numărul 35, în aşa-numitul „cartier al consilierilor“. Casa apare pe numele mamei sale, Constanţa, dar în fapt este a fiului, Gabi. În aceeaşi zonă, pe strada Salonic nr. 10, va locui şi consilierul PSD Gheorghe Stoica. Continuându-ne plimbarea pe strada Pescarilor, găsim blocul în care cică ar locui fraţii gemeni ai edilului, senatorul Alexandru şi afaceristul Mihai.

Nemirschi, vecin cu Nitalexil-ul

Cei doi apar ca având mutaţie pe strada Pescarilor, bloc BM 17, sc A, apartament 19. Cu toate acestea, se pare că Sandu, aşa cum este alintat parlamentarul, şi-a luat zborul şi s-a mutat pe strada Mihail Kogălniceanu numărul 17, bloc MK 1, scara A, apartament 5. Vecin de stradă cu gemenii Mazăre şi cu Darie este şi noul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Fostul viceprimar al oraşului deţine, potrivit CV-ului depus pe site-ul Primăriei Constanţa, apartamentele 9 şi 10 ale blocului FZ 14, scara A. În faţa blocului său se construiesc controversatele imobile ale firmei Nitalexil. Fix sub ochii politicianului. Ce coincidenţă!

Antonella are câine rău

Una dintre doamnele PSD-ului, Antonella (Barbu) Marinescu, fost consilier local, ajuns deputat, stă în centru, pe lângă Tomis Mall. Vila patroanei magazinului Grand, fiică a celebrei bogătaşe Paraschiva Barbu, are pe poartă o plăcuţă menită să sperie curioşii: câine rău. În rest, linişte şi pace. Nu se auzea nici un mârâit, nici o lătrătură.

Un comentariu:

silvia spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.