joi, 5 noiembrie 2009

Gripa si manipulare

Isteria creată de avalanşa cazurilor de gripă nouă sau porcină sau cum s-o mai numi ea nici că putea veni mai bine. 

Într-o perioadă ca asta, în care vrei nu vrei vezi toate arătările politicii pe la televizor, în ziare, le auzi la radiouri, le găseşti mutrele transformate pe site-urile pe care înainte le îndrăgeai, aproape că îţi doreşti să te lovească porcina ca să scapi naibii din mocirla cotidiană. Mă plângeam deunăzi că am ajuns să nu mă mai pot uita la talk-show-uri şi că mă „delectez" în scârbă cu inepţiile Oanei Zăvoranu pe care am prins-o, din nefericire pentru mine, pe unul dintre posturile naţionale într-una din seri. Dar, credeţi-mă, Zăvoranca este parfum pe lângă disputele politice. Oriunde ai întoarce capul, în orice parte te-ai uita, vezi diverşi făţarnici dându-şi cu părerea despre sondaje, candidaţi, partide şi interese, cu o sinceritate prefăcută de-ţi vine să-i crezi, până îţi dai seama că sunt toţi o apă şi un pământ. Realitatea în care trăim noi nu are nicio legătură cu realitatea lor „udată" cu Vuitton, Jimmy Chu şi alte firme şi firmuliţe care dau bine la mapa profesională. Şi, mai trebuie menţionată vina noastră, a jurnaliştilor, care avem grijă să îi inflamăm pe politicieni şi le dăm posibilitatea să se desfăşoare. Cum vă ziceam, am ajuns la saturaţie. Şi am un plan: vreau să devin ministrul primăverii, aşa cum am văzut eu într-un desen animat. Acolo, pe tărâmurile conduse de o împărăteasă care-l avea alături pe ministrul primăverii, nu exista nici măcar gripa porcină. Lăsând visul deoparte, mi-am adus aminte ce-mi spunea cineva mai înţelept decât mine despre macabrele ştiri de la ora 5: „Asta e manipulare. Dai nenorociri la ora 5 pentru ca omul să se sperie, să se pună în locul victimei, să se teamă pentru viaţa sa şi a familiei sale şi să uite că nu are ce pune copiilor pe masă". Vă sună cunoscut? Vi se pare că gripa noastră porcină sau nouă sau cum i s-o spune are un iz de ştire de la ora 5?! Că doar de ce să n-o spunem pe aia dreaptă - nu-i aşa că vă doriţi să nu fiţi atinşi de gripă, oricine va fi ales la conducerea ţării, că nu mai contează aşa tare că este criză, că nu mai este atât de important faptul că n-avem guvern şi că avem nişte candidaţi care se stuchesc mai rău ca mâţele? Gândindu-mă mai bine, îmi dau şi eu seama că numai gripa contează. Şi asta fix în campanie electorală. Şi, gripaţi sau nu, ne vom duce la vot cu mai puţine resentimente.

Domnu' liliac Tzentzu mi-a dat şi melodia potrivită pentru starea mea :) mare dreptate are.. se vede ca e batran şi înţelept ;))

http://www.youtube.com/watch?v=umSCR3N-io8&feature=channel

- Xanadu lyrics

2 comentarii:

Playful spunea...

Da, perfect de acord cu tine! Am zis asta de cand a inceput campania. Culmea, exact in acelasi moment incepea si raspandirea panicii gripei. Mah, ce coincidenta!
Stai asa, sa iti dau un link mult mai bun pentru Xanadu, asta al tau nu prea se aude bine. http://www.youtube.com/watch?v=EZEs1po--gk&feature=related

Si cum putea Liv sa arate atunci...:))), nu ca acum ar arata rau. Si nu sunt batran!!!

Corina spunea...

super misto gagica. ma fac yo mare... si mai misto ca ea =)) si nu esti batran. doar experimentat :))

PS: uitasei ca-ti plac editorialele mele????!!!????