marți, 12 ianuarie 2010

Cică asta mă aşteaptă în 2010


Fecioara

ATMOSFERA GENERALA
2010 poate fi numit anul relatiilor si libertatii de expresie. Gratie lui Jupiter, care din 20 ianuarie se instaleaza in Pesti, in zodia de peste drum, vei avea parte de tot felul de experiente in ce priveste segmentul relatiilor, parteneriatelor, asocierilor. Imaginea pe care o proiectezi in exterior nu mai este cenzurata, asa cum a fost cat tip Saturn a tranzitat Fecioara (2007-2009). Vei fi mult mai relaxat, mult mai increzator si optimist, dar si mai dornic de libertate si independenta.
Mai ales daca ti-ai asumat experientele aduse de Saturn in Fecioara, adica pe cele care te-au fortat uneori sa te maturizezi, intrebandu-te serios ce iti doresti cu adevarat sau cine esti si ce calitati/defecte ai, acum poti aplica cu succes toata intelepciunea acumulata. Atat in plan personal, cat si in plan social.
Acum Saturn se va afla in Balanta, in zona banilor si resurselor materiale, cu exceptia perioadei aprilie-iulie, cand se intoarce in Fecioara, pentru a-ti oferi prilejul de a fixa niste principii, de a reflecta serios in legatura cu drumul ales in ultimii doi ani, de a aduce corecturi acolo unde e cazul. In afara de aceasta perioada, Saturn va locui Balanta pana in toamna anului 2012, sugerandu-ti de aceasta data, sa fii atent cu finantele, sa le gestionezi cu maturitate si intelepciune, sa te gandesti la investitii pe termen lung si sa faci economii.
Primele luni ale anului iti pot aduce regrete, remuscari, lipsa de energie si dese momente de introspectie sau defensiva. Marte in Leu (pana la inceputul lunii iunie), in zona izolarii si smereniei, vorbeste de o pasivitate necesara, de incetinirea ritmului vietii, dar si de intrigi care pot aparea la locul de munca.
Pluto se afla in Capricorn, ca si in 2009, aducand trairi foarte intense in zona iubirii, pasiuni arzatoare, dar si o dorinta acuta de putere si autoritate. Destinul conlucreaza cu Pluto, in Capricorn, in sensul definirii asteptarilor afective, maturizarii si luarii unor decizii pe termen lung in ce priveste o relatie. De asemenea, poate fi vorba si despre decizia de a aduce pe lume un copil, sau un proiect de anvergura.
DRAGOSTE, RELATII
Acest domeniu de viata pare sa fie cel mai activ in cazul tau, pe tot parcursul anului. Jupiter aflat in zona partenerului de viata si a relatiilor in general iti poate insufla dorinta de socializare, dar si de libertate, mai ales in cadrul cuplului. Se poate vorbi despre un an al bilantului si deciziilor majore in ce priveste segmentul afectiv.
Adica, in acest an poti sa-ti pui pirostriile, daca ai o relatie de care esti pe deplin satisfacut, sau daca te lasi dus de val intr-o poveste de iubire proaspata. Insa, la fel de bine, daca relatia ta este una mai veche si destul de mult incercata in ultimii ani, s-ar putea sa-i pui punct fara sa clipesti, mai ales din primavara incolo, cand dorinta de nou si de libertate este foarte pregnanta.
Cu alte cuvinte, anul acesta aduce noutate si chiar aventura. Ai chef de experiente intense dar mai ales, ai nevoie sa te simti in largul tau si sa dai vietii relationale o directie noua, chiar daca asta presupune decizii radicale.
Povestile de iubire, pasiunile, sunt cu mai multa usurinta permise acum, chiar daca ai renumele unei persoane conservatoare si calculate. De data aceasta, esti mult mai dispus sa te lasi dus de val, asa ca aparitia unei noi relatii este foarte posibila.
Oricum, atat pentru Fecioarele singure, cat si pentru cele implicate in relatii (de iubire sau conjugale), 2010 aduce vant de schimbare, sau macar de reconfigurare si reinventare. Esti provocat,asadar, sa aduci planul relational in linia intai si sa-i acorzi atentie cu prioritate.
In mod cert insa, anul acesta nu vei sta prea mult acasa si nu te vei plange de singuratate. Iti faci cunostinte si prieteni noi, participi la tot felul de evenimente, cu alte cuvinte, viata sociala este foarte vie, iar nevoia de a fi vizibil este foarte puternica. Nu sunt excluse schimbarile de look, pentru ca simti nevoia sa starnesti admiratia celorlalti si chiar uimirea.
Fecioarele casatorite, dar si cele care abia se casatoresc anul acesta, este posibil sa conceapa un copil sau sa ia o decizie in acest sens. Nativii care deja au copii isi vor schimba probabil atitudinea in raport cu acestia, devenind mai responsabili si mai atenti la nevoile lor.
CARIERA, BANI
Zona carierei poate cunoaste o schimbare spectaculoasa, o transformare profunda, in toamna. Aceasta se produce prin constientizarea unor talente si datorita curajului de a-ti asuma in sfarsit, un proiect grandios, la care probabil te-ai gandit multa vreme, dar pentru care nu aveai determinarea necesara. In toamna acestui an, este foarte important sa iti depasesti orice frica si inhibitie si sa pornesti pe un drum care te inspira, pe termen lung.
In rest, sfera profesionala pare destul de tensionata la inceputul anului, prin pozitia lui Marte in casa a 12-a. Se poate spune ca prima jumatate a anului iti aduce destule frustrari, limitari, blocaje, sentimentul ca stai pe loc si ca nu poti sa-ti pui in practica ideile. Practic, este o perioada de probe de tot felul. Iti este testata rabdarea si capacitatea de a te detasa si accepta tot ce se intampla fara sa te lamentezi sau sa te revolti.
Cea mai constructiva atitudine in aceasta perioada este aceea bazata pe rabdare, incredere si toleranta fata de toti cei cu care lucrezi, chiar daca ti se par necooperanti sau nesinceri. S-ar putea sa apara si unele schimbari nedorite la locul de munca, dar si o atitudine ostila, cu iz de invidie, din partea colegilor.
In aceste conditii, pana in iunie e recomandat sa fii rezervat, sa conturezi in minte un plan de schimbare si sa lucrezi pentru el, strangand date, informandu-te, cautand persoanele potrivite sa te sprijine si mai ales, alimentand permamanent credinta ca vei putea sa-ti atingi scopul profesional. Pentru ca, asa cum mentionam mai sus, in toamna ai sanse mari sa faci un pas important.
In ce priveste segmentul financiar, acesta este activat de o planeta foarte importanta, dar si foarte riguroasa. Este vorba despre Saturn, care cu exceptia perioadei (aprilie- iunie), in restul timpului se va afla in Balanta, in zona banilor.

Saturn invita la cumpatare, seriozitate, planuri pe termen lung, gestionarea atenta a resurselor materiale, estimarea corecta a valorii personale si a muncii prestate. Chiar daca prima jumatate a anului nu pare prea generoasa din punct de vedere financiar, incepand din iulie simti ca intri intr-o perioada stabila, ca eforturile iti sunt rasplatite si ca in sfarsit, esti recompensat corespunzator. Din acest moment poti planui investitii, poti face planuri de anvergura, pentru ca stii pe ce te bazezi. De mentionat ca banii vin din munca proprie. Saturn rasplateste doar munca sustinuta si responsabila.

Totusi, perioada iulie-septembrie se poate defini ca o perioada a castigurilor facile. Pot veni si daruri, dar si sponsorizari, mosteniri sau sume de bani de la/prin altii. Partenerul poate avea un succes financiar, de care profiti si tu. Sau abilitatile unui asociat iti aduc si tie beneficii materiale.
De retinut ca 2010 este insa un an al relatiilor pentru tine. Asadar, este foarte important sa fii deschis la asocieri si parteneriate, pentru ca acestea se pare ca joaca un rol important in viata ta, la toate nivelurile.
SANATATE
In ce priveste acest segment, se pare ca perioada care necesita cea mai mare prudenta este ianuarie-mai. Marte in casa a 12-a predispune la cronicizarea unor afectiuni netratate corespunzator. Atentie mai ales daca exista deja probleme cu ochii, inima, tensiunea arteriala sau coloana vertebrala. Acum trebuie evitat efortul fizic sustinut, precum si excesele de orice natura.
La nivel digestiv poate exista sensibilitate, mai ales pana in iulie. Este momentul evitarii alimentelor nesanatoase si eliminarii viciilor.
In iulie-septembrie, evita sporturile extreme sau activitatile fizice care au grad de risc ridicat.

Nicoleta Svarlefus 

Niciun comentariu: