duminică, 29 ianuarie 2012

Fasole şi ciorbă de burtă

Da... Am făcut şi fasole. Şi ciorbă de burtă. Ce să spun...

Eu ciorbă de burtă nu mănânc. Nu ştiu ce gust are, nu-mi place cum miroase sua cum arată. Cică a ieşit ok... Am luat burtă prefiartă congelată de la Lidl. Cică e cam tare, chiar dacă am fiert-o ceva vreme. oricum. am pus la fiert ţelină, ceapă, morcovi, albitură, apoi burta şi după ce au fiert toate bine am dres cu gălbenuşuri bătute cu smântână. A, am pus şi o lingură de ulei. Dacă s-a mâncat, probabil că a ieşit :D Repet: nu-mi place cum arată sau cum miroase, nu mănânc!

Cu fasolea a fost niţel mai simplu. Am pus-o la înmuiat de vineri seara până sâmbătă la prânz. Am fiert-o în trei ape. Când am schimbat apa am pus mereu apă nouă încălzită. Înţeleg că dacă se pune apă rece se întăreşte bobul. După ce a fiert bine am lăsat-o în puţină zeamă de-a ei. Într-un ceaun, în nişte uleiuţ am pus ceapa, am călit-o, apoi ardei roşu şi nişte bulion. am amestecat bine până s-a făcut un sos. am pus peste fasolea cu apiţa ei şi nişte cârnaţi Trandafir pe care i-am cumpărat de la Profi. Acum.. pe lângă faptul că la Profi-ul din Tomis 2 nu am dat peste nicio individă (vânzătoare) drăguţă la mezeluri, trebuie să spun că s-a întâmplat să găsesc şi produse... dubioase. Aceşti cârnaţi arătau bine, miroseau bine, dar s-au dovedit a fi, după prăjit, cam moi.
Am mai avut, de la acelaşi magazin, probleme cu muşchiul file şi cu nişte cremvruşti. Ca să nu mai spun că, la un moment dat am intenţionat să iau piept de pui şi.... m-am lăsat păgubasă. Am ajuns la casă şi mi-am dat seama că nu miroasea tocmai ok. Evident, am dus carnea înapoi, fapt care mi-a atras privirile urâcioase ale doamnei de la casă şi ale vânzătoarei. Aşa că, pentru a concluziona, vreţi să cumpăraţi de la Profi?!? Fiţi foarte atenţi!
Revenind, şi fasolea cică a ieşit ok. A fiert cuminţică în sosul de ceapă, ardei şi bulion, apoi am pus mult cimbru şi vreo două foi de dafin. A ieşit chiar foarte bună pentru o primă fasole! :DNiciun comentariu: