miercuri, 21 martie 2012

Ce mai bem - Ceaiul, deliciul de zi cu zi



Suntem mari amatori de ceai şi rar avem câte o dimineaţă fără licoarea aromată, îndulcită cu miere.
Ce mai bem? Ceai de ghimbir, de urzici, de sunătoare, de gălbenele, de echinaceea, hepatoprotector sau... de fructe.
Ultima categorie: am descoperit ceaiul Teekanne. Absolut minunat! De fapt, mama l-a descoperit. Merită toţi banii. Noi ne-am luat, în toiul primăverii, ceai de iarnă :)) dar este foarte bun (http://www.teekanne.ro/teekanne/ceaiuri-de-iarna/ceai-iarna-magica-x-3-plicuri). Am mai încercat şi ceaiul de prune (http://www.teekanne.ro/teekanne/ceaiuri-de-fructe/ceai-bunatatile-bunicii-x-20-plicuri), dar şi pe cel de cireşe dulci (http://www.teekanne.ro/teekanne/ceaiuri-de-fructe/ceai-cirese-dulci-x-2-plicuri). Ceaiul Tikkanne se găseşte la plafar sau la supermarket-uri (am luat de la Auchan).

Ceaiul de ghimbir: foarte bun. Ciudăţel, dar bun. Are gust înţepător şi... lămâicios. Am citit că este foarte sănătos, că ajută la slăbit. Am cumpărat Ghimbir de la Mega Image. A fost mai greu cu datul prin răzătoare, mi-am ras şi degetul mare de la mâna dreaptă. Dar trece :))
Am auzit că şi berea de ghimbir este foarte bună şi sănătoasă. N-am găsit, încă mai caut :)

http://www.slabesteusor.info/ceaiuri/ceaiul-de-ghimbir-un-ingredient-minune-pentru-slabire/

http://www.clickpentrufemei.ro/Slabeste-cu-ceai-de-ghimbir_0_6877.html
Ceaiul de urzică: Nu este rău la gust, aşa cum ne-am aştepta. Este chiar ok. am băut prima dată în această dimineaţă. Se găseşte şi la pliculeţe, este aproape 2 lei cutia.

http://www.farmaciata.ro/nutritie/item/186-urzica-un-ajutor-bun-la-toate

Niciun comentariu: