miercuri, 14 octombrie 2015

Oreo Cupcakes

Am găsit această reţetă pe Internet, dar am pliat-o după gusturile noastre şi, cred eu, am îmbunătăţit-o puţin.

Sunt nişte cupcakes minunate, ricotta le face să fie cremoase şi extrem de bune, gustul de Oreo te face să te bucuri ca un copil.

Ingrediente pentru 15 cupcakes:

2 ouă

250 g ricotta

100 ml lapte

esenţă vanilie

150 g faină

40 g cacao

200 g zahăr

50 g ulei

1 plic praf de copt

1 praf de sare

aproximativ 15-20 biscuiti Oreo

Pentru frosting:

200 ml frişcă lichidă

220 gr ciocolată albă

Mod de preparare:

Nu se prepară greu. Încingem cuptorul, punem hârtiuţele în tava specială de cupcakes şi despărţim biscuiţii. Mai exact, partea pe care rămâne crema va fi pusă în hârtiuţa de cupcakes, cu partea cremoasă în sus, iar biscuiţii simpli vor fi măcinaţi şi transformaţi într-o minunată „făină” pe care o vom folosi în frosting.

Într-un castron amestecăm făina, praful de copt, cacaoa, sarea şi zahărul. Adică ingredientele uscate. Într-un altul mixăm ingredientele „umede”: ouăle, ricotta, uleiul, laptele şi esenţa de vanilie. Omogenizăm apoi ingredientele uscate cu cele umede, dar nu amestecăm excesiv. Doar cât să se amestece ingredientele şi să nu rămână cocoloaşe. O să vă ia foarte puţin până veţi obţine o compoziţie cremoasă, strălucitoare şi frumos mirositoare. Aşezăm compoziţia în hârtiuţele speciale, dar nu le umplem, ci lăsăm ceva spaţiu pentru a permite creşterea cupcakes-urilor în cuptor. Le coacem la 180 grade timp de 20-25 minute, în funcţie de cuptor, până trec „testul scobitorii”.

Le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească.

Frosting-ul trebuie pregătit cu ceva timp înainte. Dacă reţeta originală propune un amestec de frişcă şi „făină” de Oreo, eu am abordat altfel problema.

Cu vreo 6 ore înainte să vă apucaţi să coaceţi cupcakes-urile topiţi 220 gr ciocolată albă, la bain marie, în 200 gr frişcă lichidă. Vă dau un sfat: puneţi peste oala cu apă fierbinte un vas yena. Astfel, nimic nu se va lipi sau arde. Aşadar, încălziţi frişca lichidă, topiţi ciocolata albă şi lăsaţi 6 ore la răcit, la frigider. După ce trec orele, amestecaţi frostingul cu mixerul pentru câteva minute. Veţi obţine o cremă fina, delicioasă. O amestecaţi cu „făina” de Oreo şi ornaţi cupcakes-urile aşa cum aveţi inspiraţie.

Poftă bună!

Niciun comentariu: