marți, 12 februarie 2008

Pro sau contra Valentine`s


Mare sărbătoare, mare! Vine Ziua Îndragostiţilor. Avem sau nu sentimente pentru persoanele de sex opus, trebuie, fără tăgadă, să umblăm după cadouri, să ne înţolim de sărbătoare şi să ne comportăm ca atare. Cu toţii fierbem şi întrebăm în stânga şi în dreapta: „Ce faceţi de Valentine's?“.
Nu ne pasă dacă facem cadoul ăla cu toată inima, nu ne interesează dacă iubim sau nu omul de lângă noi, chiar nu mai ţinem seama de nimic. Trebuie să fim în pas cu moda, trebuie neaparat să sărbatorim Sfântul Valentin. În dorinţa noastră de a fi cool nici măcar nu mai ţinem cont de faptul că asta este o sărbătoare comercială, care nu are nici o legatură cu sentimentele, ci numai cu banii şi că importăm, fără a gândi, tot ce înseamnă americănism. Sau... poate vrem doar o viaţă ca în filme.
Nu am nimic cu sărbatoarea lor, dar aş vrea să ne aducem aminte şi de sărbătoarea noastră. Şi noi, românaşii, avem o zi a îndragostiţilor: Dragobetele. Ce ar fi să ne iubim mai mult pe 24 februarie, de ziua fiului babei Dochia? Oare o să ne fie greu să ne pastram tradiţiile ce ne aparţin, nu pe ale altora?
Pe de alta parte, v-aş da un sfat. Iubiţi-vă în orice zi, în orice clipă.Traiţi dragostea pe care o purtaţi celuilalt, în orice secundă. Conştientizaţi-vă sentimentele! Faceţi din fiecare zi, una a îndragostitilor. Fie ea Valentine's sau Dragobete.


http://www.bzc.ro/


Niciun comentariu: