joi, 19 noiembrie 2015

Pere cu sos de vin şi cremă de ricotta şi fistic

Am văzut reţeta la televizor şi mi s-a părut extrem de interesantă din punctul de vedere al aromelor. Însă, reţeta originală era cu vin Marsala. Eu nu am găsit în supermarket-ul din care mi-am făcut cumpărăturile. Aşa că am înlocuit Marsala cu un vin roşu, dulce.

Ingrediente:

4 pere

1 cană cu zahăr

Ricotta

Zahăr pudră sau miere

Fistic crud

Mentă

Perele se decojesc, li se scoate cotorul, dar şi se lasă codiţa. Se pun la fiert în vin până se înmoaie. În vin puneţi cana de zahăr şi nişte nucşoară sau scorţişoară. O dată la câteva minute puneţi vin pe codiţa perei cu ajutorul unei linguri şi lăsaţi să se prelingă. O să vă ia mai bine de jumătate de oră această procedură. Crema de ricotta se face foarte simplu. Se adaugă brânza cu fisticul crud şi tocat şi cu zahărul sau mierea, ce preferaţi să folosiţi. Combinaţia de arome şi de texturi este absolut minunată!

Enjoy!

Niciun comentariu: