miercuri, 4 iunie 2008

Cum pot avea victimele agresiunii o zi internationala?????


Mie mi se pare incredibil! s-a ajuns până la asta??? cum poţi pune la cale o zi internaţională a copiilor agresaţi? şi asta la doar câteva zile după 1 iunie???

aşa arată comunicatul de la Poliţie:


ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPIILOR INOCENŢI - VICTIME ALE AGRESIUNILOR



Cu ocazia „Zilei internaţionale a copiilor inocenţi victime ale agresiunii” marcată în ziua de 04 iunie 2008, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa doreşte să ofere o serie de recomandări preventive tuturor părinţilor.
S-a constat faptul că factorii primordiali în accentuarea manifestărilor antisociale ale minorilor, îi constituie lipsa comunicării dintre părinţi şi copii, abandonul şcolar, precum şi experienţă redusă de viaţă a copiilor.
Astfel, pentru prevenirea creşterii infracţionalităţii în rândul minorilor recomandăm părinţilor să acorde o atenţie sporită preocupărilor copiilor din timpul liber, să le cunoască prietenii şi să se intereseze în mod constant de situaţia şcolară a acestora.
În acest sens vă recomandăm :
Ø Supravegheaţi copilul şi interesaţi-vă de locurile de joacă ale acestuia!
Ø Sfătuiţi-l să nu vorbească cu persoane necunoscute pe stradă, să nu accepte daruri sau dulciuri şi să nu intre niciodată în autoturismul unui necunoscut!
Ø De asemenea, încurajaţi-l să vă spună dacă a fost acostat de persoane necunoscute sau dacă i-au fost oferite cadouri!
Ø Îndemnaţi-l să se joace cu prietenii, să nu se aventureze de unul singur departe de locuinţă, să cunoască modalitatea de apelare a numărului de urgenţă, să cunoască numărul de telefon de acasă, să nu se joace în apropierea canalelor, a liniilor de cale ferată, pe şantierele de construcţii, case sau sedii părăsite ori străzi cu trafic intens.

Fiţi prietenul copilului dumneavostră!
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Niciun comentariu: