duminică, 23 noiembrie 2008

Bud se bate cu Zmărăndescu





Horia Bud, cunoscut opiniei publice în special pentru că a fost câştigător al mai multor licitaţii organizate de CN Administraţia Canalelor Navigabile SA, candidează în Colegiul 25 din Capitală, pentru un post de deputat.

Alegătorii din cartierul bucureştean Drumul Taberei vor avea o misiune foarte dificilă la alegerile de la finele săptămânii viitoare. Pentru Camera Deputaţilor au ales între Elena Udrea, Luminiţa Anghel şi celebrul bodyguard al lui Gigi Becali, Cătălin Zmărăndescu. Celebritatea celor trei nu l-a speriat, însă, pe Horia Andrei Bud, care reprezintă în Colegiul 25 interesele alianţei formate între Partidul Verde şi Partidul Ecologist Român. Prezentat cu tot cu adresă pe site-ul contracandidatului său independent, Sorin Paveliu, Bud a postat un comentariu în care îşi roagă opozantul să scoată datele referitoare la locul în care domiciliază. „Domnule Paveliu, cu toată stima şi deferenţa vă rog să scoateţi de urgenţă adresa completă a candidaţilor de pe site. Înţeleg ce doriţi să demonstraţi, însă, pentru asta, ar fi fost suficient să precizaţi oraşul sau sectorul unde are domiciliul fiecare dintre candidaţi. Nu împingeţi campania electorală dincolo de limitele decenţei, după modelul celor două distinse doamne care candidează în acelaşi colegiu cu noi şi care astăzi s-au «păruit» în direct“, s-a ofuscat Bud, pe site-ul lui Paveliu, pe 8 noiembrie. Şi, pentru a nu fi mai prejos decât cei cu care se află în competiţie, afaceristul constănţean şi-a făcut şi site: http://www.horiabud.ro. La secţiunea „Omul“ putem afla cum s-a derulat viaţa lui până în acest moment. Încheie, apoteotic, cu un citat din Voltaire: „O clipă nu a fost atentă natura şi a zămislit omul, o clipa să nu fie atent omul şi natura îşi îndreaptă greşeala“.

A spart BEC-ul

Singura secţiune a site-ului care nu funcţionează este cea legată de articolele apărute în media referitoare la candidatul alianţei. Probabil că Bud nu a găsit nimic bun de postat. Afaceristul a reuşit până la urmă să înduplece Biroul Electoral Central în legătură cu candidatura sa, după ce, în urmă cu doar câteva săptămâni, forul îl respinsese. Decizia BEC a lovit în nu mai puţin de 19 aspiranţi la deputăţie, din partea alianţei. „Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti nr. 42 a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale stabilite de dispoziţiile art. 29 alin. 9 din Legea 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, pentru a candida la alegerile parlamentare, în sensul că propunerea nu a fost semnată de conducerile fiecărui partid din alianţă“, a decretat BEC luna trecută. Constantin Dumitrescu a fost cel care a semnat atât în calitate de împuternicit al lui Dănuţ Pop, cât şi al lui Gheorghe Ionicescu, din partea „verzilor“. Însă s-a constatat că Pop este doar prim-vicepreşedinte, conducerea partidului fiind formată din Petru Lificiu şi Marius Mateescu. În ceea ce priveşte Partidul Verde, s-a constatat că Ionicescu este co-preşedinte, alături de Bogdan Mihăilescu şi Florin Bejan.
Horia Bud a fost, la un moment dat, implicat în conducerea organizaţiei municipale a PSD. Ştiut ca „om al lui Donţu“ şi fost director al tunului acestuia, Rommega, Horia Bud s-a retras de pe scena politică din cauza faptului că Mazăre ajunsese să conducă social-democraţii locali. Însă a fost cunoscut mereu ca „săgeata“ lui Gheorghe Donţu. Se pare că l-a urmat pe mentorul său şi în opţiunea politică, şi a decis să se metamorfozeze din social-democrat în ecologist convins. În prezent, constănţeanul ocupă funcţia de preşedinte al filialei Giurgiu a partidului din care face parte.



Niciun comentariu: