luni, 8 februarie 2016

Brioşe cu ciocolată

Ingrediente pentru 12 brioşe:

310 gr făină, 230 gr zahăr, 1 linguriţă praf de copt, nelipsitul praf de sare, 115 gr unt topit, călduţ, 3 ouă, 80 gr cacao

Crema:

250 gr cremă de brânză, 200 gr. ciocolată cu lapte

Amestecăm într-un bol ingredientele solide, în afară de zahăr. Separat se bat foarte bine ouăle împreună cu zahărul până ce devin cremoase, moment în care se adaugă untul călduţ mixând cu viteza medie pentru 3-4 minute. Se adaugă apoi amestecul de ingrediente uscate, puţin câte puţin, mixând până la omogenizarea completă. Se toarnă în forme şi se coc în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până ce trec testul scobitorii.

Pentru cremă, topim ciocolata la bain marie, apoi o amestecăm cu crema de brânză.

Poftă bună!

Niciun comentariu: