luni, 8 februarie 2016

Prăjitura deşteaptă

Am găsit această reţetă pe site-ul www.gourmandine.ro şi mi s-a părut că are un nume haios şi că nu este greu de făcut. Mia mult, numele m-a făcut curioasă. De ce este deşteaptă această prăjitură?

Reţeta originală spune să folosim margarină, însă eu am ales untul. Nu este nicio diferenţă, prăjitura iese chiar mai bună. Nu se face greu, doar că vă trebuie un castron mai mare. Credeam despre al meu că este mare, dar s-a dovedit aproape neîncăpător. Dacă urmaţi paşii din reţetă, nu are cum să nu vă iasă. Încă ceva: nu lăsaţi la foc foarte mic, pentru că nu se încheagă. Eu am lăsat aproape o oră la 170 de grade.




Ingrediente:

8 ouă
250g unt

225g făină
2 linguri apă
1 litru lapte călduţ
Vanilie

300g zahăr

Zahăr pudră pentru decorat

Mod de preparare:

Punem la topit untul pe care îl lăsăm apoi la răcit.

Batem albuşurile spumă. Într-un alt castron amestecăm bine gălbenuşurile, cu zahărul, vanilia şi lingurile de apă. Adăugăm untul răcit, făina, laptele şi, la final, albuşurile bătute spumă.

Compoziţia rezultată trebuie să aibă consistenţa celei pentru clătite, dar mai aerată din cauza albuşurilor.

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi punem prăjitura la cuptor.

Aici intervine deşteptăciunea ei. La final veţi avea, dintr-o singură compoziţie, o prăjitură cu trei staturi. Este magie! :)

Poftă bună!

Niciun comentariu: