luni, 8 februarie 2016

Raffaello de casă




Bomboanele Raffaello şi-au câştigat binemeritat renumele de desert delicios. Însă, când le poţi face în casă se dovedesc a fi mult mai bune. Din doar trei ingrediente poţi aduce pe masa de sărbători bomboane care arată precum bulgări de zăpadă.

O cutie lapte condensat (395 gr)

200 gr nucă de cocos pentru compoziţie

50 gr nucă de cocos pentru ornat

100 gr migdale prăjite

Se amestecă laptele condensat cu nuca de cocos şi se lasă la „împrietenit” 15-20 de minute. Laptele condensat este dintr-acela gros, îndulcit, pe care îl găsim în supermagazine la cutie de tablă. Nu costă mult, între 5 şi 7 lei, depinde de magazin.

Din compoziţia obţinută formăm biluţe de dimensiune egală, iar în mijloc punem o migdală. Ornăm „bulgăraşul” obţinut cu nucă de cocos.

Obţinem 22-25 bucăţi, în funcţie de mărimea bombonelelor.

Poftă bună!

Niciun comentariu: